Otkriće

Nakon 15 godina našao auto ukradeno u Mostaru

Automobil
20.09.2012.
u 10:06

Otuđeni terenac gotovo čitavo vrijeme bio ‘uredno’ registriran u Mrkonjić Gradu, a ‘vlasnik’ je prije 4 godine umro

Više od 15 godina trebalo je mostarskom poduzetniku Iliji Vrljiću Ili da dođe do svoga terenca nissan terano plave boje, proizvodnje 1994. Otuđeni terenac mu je gotovo čitavo vrijeme bio udaljen točno 183 kilometara, jer se najposlije ispostavilo da je ‘uredno’ registriran u Mrkonjić Gradu. Novi “vlasnik” je u međuvremenu umro, a njegov sin je vozilo prodao u Sanski Most, gdje je i izuzet pa najposlije vraćen Vrljiću. Naime, kako navode iz PU Mostar, tek uvođenjem jedinstvene baze podataka za registrirana vozila na razini čitave BiH, dovoljno je bilo ukucati broj šasije. - Vozilo je ukradeno u noći 7. svibnja 1997., a već 19. lipnja te godine “uredno” prijavljeno na novo ime u Mrkonjiću. Terenac je tada vrijedio oko 30.000 maraka, a sada ni trećinu toga. U to vrijeme nije bilo suradnje između policija Herceg- Bosne i RS-a, a u to vrijeme otueđna vozila kasnije nisu ušla u bazu podataka na razini Federacije- pojašnjavaju inspektori.

Kako smo pisali, istovjetan slučaj se dogodio i prošle godine, kada je, nakon punih 14 godina, konačno pronađen narančasti kombi koji je nestao ispred obiteljske kuće u mostarskom naselju Rodoč. Ispostavilo se da se otuđeni kombi nalazi na Palama, i to u vlasništvu poduzeća za proizvodnju karniša, kao i to da je ‘korisnik’ imao valjan kupoprodajni ugovor sačinjen prije deset godina.

Također, ispostavilo se i to da je izvjesni Sarajlija zapravo bio ‘prvi vlasnik’, onaj koji je preko lažnog bjanko papira iz 1986. godine registrirao sporno vozilo na svoje ime. Inače, kombi je uvezen 1993. godine iz Njemačke, a prikazano je da je to učinjeno sedam godina ranije

- U to je vrijeme postojala divlja tržnica automobila u Berkovićima kod Stoca pa je kombi najvjerojatnije tamo i ‘utopljen’.

Dovoljno je bilo prijeći entitetsku granicu pa da mu se izgubi svaki trag.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije