Narušena sigurnost

Nakon Japana SAD, Chile i Indija prizemljile sve Boeinge 787

Boeing 787
Steve Parsons/Press Association/PIXSELL
17.01.2013.
u 08:18

Više uzastopnih kvarova koji su posljednjih dana uzrokovali curenje goriva, požar i dim u kabini na nekoliko zrakoplova u SAD-u i Japanu, iz američke FAA naredili su da se svi Dreamlineri američkih avioprijevoznika odmah prizemlje

Nakon što su jučer japanski avioprijevoznici prizemljili sve Boeing 787 Dreamliner zrakoplove zbog sigurnosnih razloga nakon niza kvarova, isto su napravile i Sjedinjene Države, Chile i India, javlja BBC.

Više uzastopnih kvarova koji su posljednjih dana uzrokovali curenje goriva, požar i dim u kabini na nekoliko zrakoplova u SAD-u i Japanu, iz američke FAA (Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo) naredili su da se svi Dreamlineri američkih avioprijevoznika odmah prizemlje dok se ne ispita sigurnost zrakoplova i utvrde uzroci kvarova. Ovaj primjer odmah su slijedili i avioprijevoznici Chilea i Indije te su i njihovi Dreamlineri ostali prizemljeni u zračnim lukama.

Iako iz tvrtke Boeing tvrde kako čvrsto stoje iza integriteta svojih zrakoplova, postavlja se pitanje budućnosti 787-ce.

>>Novi kvarovi na Boeingu 787; Japanci prizemljili 17 zrakoplova

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije