incident u borovu

Nakon skupa u Vukovaru pretukli sina pravoslavnog svećenika

vukovar
Goran Ferbežar/Pixsell
02.02.2013.
u 18:57

No, jedan od očevidaca kaže da je kamenovan autobus s hrvatskim braniteljima i umirovljenicima iz Đakova koji su išli odati počast dvanaestorici redarstvenika.

Nikad ćirilica u Vukovaru, osnovna je poruka s današnjeg vukovarskog prosvjeda na kojem se okupilo 20 tisuća građana iz cijele Hrvatske. Iz PU Vukovarsko – srijemske naglasili su da je skup protekao mirno te da nisu evidentirani nikakvi sukobi niti incidenti. Međutim, doznajemo da je ubrzo po završetku prosvjeda u Borovu došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između tri osobe u kojemu je jedan 21-godišnjak ozlijeđen, a kako neslužbeno doznajemo radi se o sinu pravoslavnog svećenika.

Do sukoba je došlo kada se jedan od autobusa, koji je organizirano stigao na prosvjedni skup, zaustavio na povratku ispred jednog lokala u Borovu. Tamo je došlo do sukoba između dvije osobe iz autobusa i 21-godišnjaka koji se nalazio u lokalu.

Uz fizički sukob, isti lokal kamenovali su neki ljudi iz autobusa. Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU, potvrdio je incident ali i rekao da se on ne može dovesti u vezu sa održanim prosvjedom. Prosvjed je održan u Vukovaru, a ovaj incident se dogodio u Borovu. Skup je službeno odjavljen u 14.40 sati, a incident u Borovu dogodio se u 15.15 sati.

No, jedan od očevidaca kaže da je kamenovan autobus s hrvatskim braniteljima i umirovljenicima iz Đakova koji su išli odati počast dvanaestorici redarstvenika.

–  Kamenovanje autobusa izvršeno je iz jednog kafića iz kojeg je izletjelo nekoliko razjarenih mladića. Kolona s busom nije bila štićena od policije, nego su čekali kod spomenika dvanaest redarstvenika – ističe naš sugovornik.

>>VIDEO Srbi se uz šajkače i tri prsta potukli u Borovu Selu

>>VIDEO FOTO Protiv ćirilice: 'Branili smo Vukovar, a ne Bykobap!'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?