Maksimir

Napokon prava kupnja, Vaha je i tu napravio reda

'26.08.2010., Stadion Maksimir, Zagreb - Druga kvalifikacijska utakmica za ulazak u UEFA Europsku ligu, Dinamo - Gyor.Andrej Kramaric. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
31.08.2010.
u 08:30

Nije se kupovalo samo radi kupnje, već po mjestima koja je trebalo osnažiti, i to igrače koji obećavaju.

Nitko ne može tvrditi da je Dinamo u ovom prijelaznom roku pogodio s pojačanjima, ne zna se kako će se novi igrači snaći u nestabilnom maksimirskom okruženju, ali definitivno se ove sezone kupovalo drukčije nego prije.

Najveće pojačanje Dinama i dalje ostaje trener Vahid Halilhodžić, otkako je došao, posložio je mnogo stvari. I to ne samo u momčadi. Kao da je promijenio filozofiju kluba. Valjda je takav iskusan stručnjak koji nogomet i europska nogometna poslovanja ima u malom prstu, a k tome izvrsno poznaje sav zakulisni svijet naših prostora i mentalitet, dovoljno sposoban nastaviti raditi kao u ovom kratkom razdoblju.

I pri dovođenju novih igrača njegov je utjecaj bio velik. Iako nije potrošen prevelik novac (2,350.000 eura) za odštete, radilo se pametno. Tonel je stoper koji donosi čvrstoću iz Sportinga, a zna i igrati nogomet. Vaha je vidio da mu je zadnja linija 'tanka' i sjajna je stvar naći takvog stopera bez odštete. Za sve ostale plaćena je odšteta, ali za tako mlade i perspektivne igrače to nije bio velik novac.

I prije Vahina dolaska klub je krenuo raditi malo pametnije. Došao je Ademi koji bi mogao biti sjajan, a onda i Rukavina koji je uloženi novac već vratio pogocima za Europsku ligu. Onda je momčad uzeo Halilhodžić. I počeo je proučavati.

– Gledam snimke utakmica, gledam sve svoje igrače da ih što bolje upoznam. Dijelom sam u tome uspio, ali i dalje učim – rekao je Vaha koji će zapravo tek na zimu imati pravu sliku momčadi. Koju je u međuvremenu pojačao mladim igračima. Jakub Sylvestr (21) i Fatos Bećiraj (22), koji je jučer potpisao ugovor na pet godina, napadači su, igrači s pedigreom.

– Treba mi više igrača koji znaju zabiti gol, pet, šest takvih treba biti na terenu – govorio je trener.

Sylvestr, Bećiraj, Rukavina, to su zasad trojica. A tu je i Sammir, pojavio se i Tomečak, još kad pravi budu Morales, Badelj, kad počne zabijati probojni Etto...

I dok bi se Kramarić trebao boriti za svoju minutažu s mladim reprezentativcima Slovačke i Crne Gore, sigurno je da Sivonjić odlazi, i to ne u Inter. A i Dodo će vjerojatno njegovim stopama.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije