SLUČAJ POLONČICA

Napuštenu djevojčicu staru 72 sata našao u kutiji blizu stadiona

polončica
VL FOTO
03.07.2010.
u 13:51

Djevojčica je zdrava, rođena na vrijeme, teška 3200 grama i duga 50 centimetara, trenutačno je zbrinuta na Pedijatrijskom odjelu i dobro je. Lijepu djevojčicu smo nazvali Palončica - kažu medicinske sestre

Nakon što je usred dana čuo plač, novorođenče je u kartonskoj kutiji pokraj naplatnog kioska stadiona Iskra u bugojanskom naselju Jaklić, svega pola kilometra od prošli vikend minirane policijske zgrade, slučajno zatekao Amir Bošnjak te je šokiran pozvao susjedu Esmu Haljić i prvu ophodnju, koja je napuštenu bebu žurno odvezla u Dom zdravlja.

- Utvrdili smo da je djevojčica rođena tri dana ranije - kazala je ravnateljica Centra za socijalni rad Bugojno, napominjući da će nesretnu dijete, ako se majka ne pojavi, preuzeti djelatnici Doma za siročad u Zenici.

Djevojčica je zdrava, rođena na vrijeme, teška 3200 grama i duga 50 centimetara, trenutačno je zbrinuta na Pedijatrijskom odjelu u ŽB-u Travnik i dobro je.

- Bila je u kartonskoj kutiji promjera 35x30 cm, obavijenom crnom špagom i gumenom trakom za nošenje. Ne možemo znati što je snašlo majku da svoje novorođenče tako ostavi. Možda se ipak predomisli i dođe po svoju lijepu djevojčicu koju smo nazvali Palončica, kažu nam u bolnici. Medicinske sestre se ne sjećaju kada se posljednji put dogodilo tako nešto, a jedna nam je rekla kako nakon rata nije bilo ni jednoga takvog slučaja u toj bolnici. Policija je pak nakon poziva i utvrđivanja činjenica uzela i odjeću i kartonsku kutiju u kojoj je djevojčica nađena. Pokušat će utvrditi identitet majke.

- Svim okolnim policijskim upravama poslan je službeni dopis u kojem se traži provjera svih domova zdravlja i privatnih zdravstvenih ustanova. Djevojčica je uredno rođena pa vjerujemo da ćemo na taj način pronaći nesavjesnu majku kojoj za, ukoliko se sama uskoro ne pojavi, zbog napuštanja djeteta prijeti od 6 mjeseci do 3 godine zatvora. Potraga još traje - zaključuju u PU Bugojno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?