Donesena odluka

Nastava u HNŽ-u počinje u ponedjeljak, 20. veljače

ucenici
VL FOTO
13.02.2012.
u 16:00

Zaduženo je Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta, da u suradnji s ravnateljima, te stožerima CZ osiguraju uvjete za nesmetan i siguran dolazak djece

Stožer civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na današnjoj sjednici u Mostaru analizirao je do sada poduzete aktivnosti te razmatrao informaciju o stanju u općinama HNŽ-a.

 Konstatirano je kako je Stožer, na zahtjev mostarskog stožera civilne zaštite, osigurao nabavku soli za posipanje ulica, a na zahtjev stožera iz svih općina HNŽ-a lož ulje za bolnice i domove zdravlja, koje će ovaj tjedan biti dostavljeno.

  Na sjednici je donesena odluka da će nastava u osnovnim, srednjim školama, te na visokoškolskim ustanovama u HNŽ-u početi u ponedjeljak 20. veljače 2012. godine.

 U tom smislu zaduženo je Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta, da u suradnji s ravnateljima škola, rektorima sveučilišta, te s gradskim i općinskim stožerima civilne zaštite u narednim danima osiguraju uvjete za nesmetan i siguran dolazak djece u obrazovne institucije.

 Također, stavljene su izvan snage ranije odluke vezane za rad uposlenika u tijelima izvršne vlasti i korisnika proračuna, te je od sutra redoviti radni dan za sve uposlenike u tijelima izvršne vlasti i za korisnike proračuna HNŽ-a.

 Stožer je, također, zadužio općinske stožere civilne zaštite da izvrše sve potrebne pripreme za slučaj poplava, nakon topljenja snijega, te da Stožer izvijeste o potrebama koje imaju kada je zaštita od poplava u pitanju. O pristiglim zahtjevima Stožer će, u suradnji s Vladom i u skladu s mogućnostima, donijeti odgovarajuće odluke.

 Članovi Stožera raspravljali su i o uočenim pojavama izlova ribe i krivolova, te su donijeli zapovijed kojom se od MUP-a i lovočuvarskih službi traži da pojačaju aktivnosti na sprečavanju ovih pojava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?