HRVATSKE UDRUGE:

Ne izbacujte opet Hrvate iz vlasti u Federaciji

lagumdzija
VL FOTO
22.12.2010.
u 08:13

Zlatko Lagumdžija najavio mogućnost da odustane od formiranja vlasti na državnoj razini ako to budu htjeli SNSD, SDS, HDZ BiH, HDZ 1990...

Dok HDZ BiH i HDZ 1990. još pripremaju zajednički odgovor oko formiranja koalicije SDP, SDA, HSP BiH i NSRzB, hrvatske udruge, intelektualni zbor, dragovoljci, manje stranke kolektivno osuđuju pokušaj da se u Federaciji BiH formira vlast bez dviju po broju dobivenih glasova na izborima najjačih hrvatskih stranka.

Nova prijevara Hrvata

Napominjući kako se radi o grubom kršenju izborne volje hrvatskog naroda predsjednik Udruženja “Hrvatska zajednica Herceg Bosne” Vladimir Šoljić rekao je Srni da se ničim, pa ni takozvanom platformom koju nudi SDP u dogovoru sa SDA, ne može prikriti njihova namjera da iz vlasti isključe stranke koje su dobile većinsku potporu hrvatskog naroda. Napominjući da je ovakav scenarij viđen 2000. godine, predsjednik Hrvatskog intelektualnog zbora (HIZ) Mile Lasić tvrdi da se izbacivanjem HDZ-ova iz vlasti grubo gazi izborna volja hrvatskog naroda. Osuda pokušaja formiranja vlasti bez dva HDZ-a stiže iz Udruge dragovoljaca i veterana HVO-a.

SDP ostaje samo u FBiH

Njihov predsjednik Josip Zvonimir Kukić ističe da je ovo jedan dokaz da SDP manipulira Hrvatima i ruši BiH. “Dva puta su nam izabrali predsjednika koji nije predstavnik hrvatskog naroda jer su ga izabrali Bošnjaci, sad tako hoće i Vladu. Oni mogu pokušavati što hoće, ali im to neće uspjeti, jer to hrvatski narod nikad neće prihvatiti”, objasnio je Kukić. Dodajmo da je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija u razgovoru za Hrvatski radio izjavio kako je moguće da njihova koalicija vlada samo jednim dijelom BiH, Federacijom. - Ako SNSD, SDS i dva HDZ-a odluče formirati vlast na državnoj razini, mi ih u tome nećemo sprječavati, neka je formiraju”, kazao je Lagmudžija. Živa politička aktivnost se nastavlja, danas se u Mostaru sastaju HDZ BiH, HDZ 1990., SNSD i SDS.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?