ČOVIĆ - LJUBIĆ

Ne postoji problem niti osoba koji mogu poremetiti sporazum HDZ-a

čović
VL FOTO
02.02.2011.
u 08:04

Kako bi se potaknulo formiranje vlasti, uvjet je da predstavnici dva naroda koji su dobili legitimitet na izborima uvažavaju hrvatski izborni legitimitet

Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i HDZ-a 1990 Božo Ljubić zajedno sa suradnicima i s vodstvima županijskih organizacija dviju stranaka održali su sastanak u Zapadnohercegovačkoj županiji. Sastanak, kako je priopćeno, predstavlja kontinuitet sastanaka nakon nedavno potpisanog sporazuma o suradnji dviju političkih stranaka koje imaju izborni legitimitet hrvatskoga naroda u BiH.

Kontinuitet suradnje

Ovakvi sastanci već su prethodno održani u Srednjobosanskoj, Posavskoj, Hercegovačko-neretvanskoj i Hercegbosanskoj županiji. Predsjednici županijskih organizacija HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 u Zapadnohercegovačkoj županiji, Zdravko Bešlić i Ivica Gašpar, dali su punu potporu sporazumu dva HDZ-a. - Ovo je kontinuitet suradnje. Prije nekoliko dana Posavina, središnja Bosna, Hercegovačko–neretvanska, Hercegbosanska županija, a sada Zapadnohercegovačka županija, sve kako bi ideju ovog našeg zajedničkog rada i provedbu sporazuma koji smo potpisali prenijeli do zadnjeg člana HDZ-a, svjesni da ima onih koji različito gledaju na ovo što smo dogovorili, kazao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. On je dodao kako su Ljubić i on vodstvima županijskih organizacija dva HDZ-a u Zapadnohercegovačkoj županiji kazali da ne postoji osoba niti problem personalne prirode koji može poremetiti sporazum dva HDZ-a.

Legitimno predstavljanje

Bez obzira kakve ponude predstavnici naših stranaka dobivali od predstavnika drugih stranaka iz drugih naroda, kako bi destabilizirali naš odnos. - Nema te fotelje u državi, koja može narušiti našu želju da legitimni predstavnici hrvatskog naroda budu u vlasti na razini BiH, entiteta i županija. Želimo našim pristupom otvoriti europsku budućnost BiH, to nije nikakva podjela BiH, mi želimo do kraja promovirati princip legitimnog predstavljanja bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda. Kako bi se potaknulo formiranje vlasti na državnoj i federalnoj razini, uvjet je da predstavnici dvaju naroda koji su dobili legitimitet na ovim izborima uvažavaju hrvatski izborni legitimitet, poručio je Božo Ljubić na sastanku u Širokom Brijegu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?