NOVA VLAST

Neće se samo ministri mijenjati u ZHŽ-u

Skupstina zhž
Ana Buntić
20.08.2010.
u 10:31

Već se spekulira da bi, ako Skupština usvoji novu vladu, na mjesto ravnatelja policije mogao doći Dražen Primorac

Ako 27. kolovoza Skupština Zapadnohercegovačke županije uistinu potvrdi novi saziv Vlade Zapadnohercegovačke županije na čelu s predsjednikom HDZ-a BiH, moglo bi doći do izmjena u foteljama i u svim institucijama i tijelima koja su u nadležnosti Vlade ZHŽ-a. Naime, već se spekulira kako bi na mjesto ravnatelja policije Zapadnohercegovačke županije umjesto Zorana Galića mogao doći Dražen Primorac, dok bi na mjesto savjetnika ministra MUP-a trebao sjesti Dobroslav Alilović Baja.

Kako bismo doznali hoće li doći do još nekih smjena na čelnim pozicijama, kontaktirali smo neke od mogućih budućih ministara u Vladi ZHŽ-a. Od njih smo uglavnom dobili odgovore kako ne bi željeli komentirati jer još uvijek nisu sigurni ni hoće li nova vlada biti imenovana, budući da će o tome svoj sud donijeti zastupnici u Skupštini Zapadnohercegovačke županije na svojoj sljedećoj sjednici. “Kada bude održan prvi sastanak s predsjednikom Vlade, onda će se znati više pojedinosti. To je prekratko vrijeme da bi došlo do nekih radikalnih promjena, ali treba prvo sačekati da se sve to utvrdi oko imenovanja, jer ništa još nije sigurno”, kazao je Dario Sesar koji bi, ako prijedlog prođe na Skupštini, trebao sjesti na mjesto ministra gospodarstva.

Neke veće komentare o ovoj temi nije želio davati ni Radoslav Luburić koji bi trebao sjesti na mjesto ministra financija. Samo je kratko kazao da će se, naravno ako HDZ BiH bude imao skupštinsku većinu, o tome odlučivati u dogovoru s budućim premijerom Zdenkom Ćosićem. Nakon u srijedu popodne održane sjednice Županijskog odbora HDZ-a BiH ZHŽ-a, mandatar za sastav nove vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić dostavio je jučer prijedlog članova Vlade predsjedniku županijske Skupštine Zlatanu Jurilju. I dok još uvijek aktualni premijer Vlade ZHŽ-a Zvonko Jurišić tvrdi kako neće doći do smjene sadašnje vlade, Zdravko Bešlić, predsjednik ŽO-a HDZ-a BiH, navodi da je skupštinska većina osigurana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?