HNŽ

Nema dogovora, plaće se smanjuju, najavljeni štrajkovi

vlada hnz
Braco Selimović
24.04.2012.
u 15:01

- Ovo je još jedan neuspio pokušaj. Razgovarali smo, ali ništa nam nije ponuđeno - poručili su sindikati nakon sastanka

Na današnjem sastanku predstavnika sindikata korisnika proračuna Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i predstavnika županijske Vlade nije došlo do dogovora o ukidanju odluke o umanjenju plaća za mjesec travanj za 7 posto. \"Ovo je još jedan neuspio pokušaj. Razgovarali smo, ali ništa nam nije ponuđeno i ništa se nismo dogovorili. Tražili smo da se ukine odluka o smanjenju plaće za 7 posto, ponudili smo razne prijedloge, ali bezuspješno\", kazao je nakon sastanka u izjavi za novinare predsjednik sindikata srednjih škola HNŽ-a Ejub Mujić.

Istaknuo je kako će sindikati organizirati jučer najavljeni štrajk upozorenja ispred zgrade županijske vlade te da će o točnom datumu održavanja štrajka javnost biti na vrijeme obavIještena. \"Mi smo danas na temelju vrlo jasnih činjenica još jednaput predočili čelnicima sindikalnih organizacija u našoj županiji što u ovom trenutku imamo u proračunu i iz tog razloga Vlada je i dalje vrlo jasnog stajališta, a to je da vrijeme u kojemu se trošilo puno više nego što smo stvarali i prihodovali mora trajno biti iza nas. Dakle, nema dodatnih stvaranja obveza, nema dodatnog zaduženja generacija koje dolaze iza nas i nema stvaranja obveza koje će netko u naše ime sutra morati ispoštovati. Dakle, trošiti samo onoliko koliko imamo, trošiti samo ono što smo uprihodovali\", kazao je nakon sastanka glasnogovornik županijske vlade Pero Pavlović.

U tom pravcu na današnjem sastanku sa sindikatima riječi je bilo i o svim zakonskim rješenjima koja će popraviti moguću prihodovnu stranu proračuna.
\"Vlada mora i to već čini poraditi na zakonu o plaćama, na zakonu o pravima policijskih dužnosnika i ti zakoni će nam pomoći da određene nejasnoće među nama stavimo izvan fokusa naših promišljanja. Onog trenutka kada nam financijski pokazatelji budu takvi da možemo odluku koju smo donijeli za mjesec travanj staviti van snage mi ćemo to rado učiniti\", kazao je Pavlović te pozvao sindikate da razumiju situaciju u kojoj se Vlada nalazi. Komentirajući najavljeni štrajk upozorenja, Pavlović je kazao kako je to neosporno pravo sindikata.

Inače, Vlada HNŽ-a je 20. travnja donijela odluku o smanjenju plaća proračunskim korisnicima za 7 posto. Iz Vlade su tada istaknuli kako se nadaju da će situacija s punjenjem proračuna biti bolja u svibnju kako bi se plaće za taj mjesec ponovno mogle isplatiti u punom iznosu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?