Huliganstvo

Neredi u Mostaru nakon utakmice

Navijači
19.06.2012.
u 10:34

Nakon utakmice Hrvatske Španjolske, u središtu Mostara je došlo do navijačkih nereda

Tri lakše ozlijeđena policajca, sedam uhićenih osoba te manja materijalna šteta, epilog su sinoćnjih nereda u središtu Mostara nakon završetka nogometne utakmice na Euru 2012. između Hrvatske i Španjolske. Kako se doznaje iz Policijske uprave Mostar, jedan od sedam uhićenih izgrednika zadobio je ozlijede za sada neutvrđenog stupnja te se nalazi u bolnici na liječenju.
Što se tiče materijalne štete, koja je nastala dviljanjem 200-tinjak izgrednika obučenih u majice i dresove hrvatske reprezentacije, četiri prometna znaka su polomljena, razbijeno je jedno autobusno stajalište kod Španjolskog trga, a nanesena je i manja materijalna šteta na par policijskih vozila.

Do izgreda je došlo nakon što je skupina, većinom mlađih osoba, htjela prijeći u istočni dio Mostara. U toj ih je namjeri spriječila  policijska ophodnja raspoređena duž središnje gradske prometnice Bulevar, koja je tijekom rata bila ratna crta razdvajanja Hrvata i Bošnjaka, a nakon rata poprište obračuna navijačkih skupina.  Potom su izgrednici kamenjima napali policijsku ophodnju nakon čega su im u pomoć stigli pripadnici interventne policije. Ispaljen je i suzavac.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?