INTERVJU IVO TADIĆ

Neshvatljivo je da me je netko pokušao ubiti!

Ivo Tadić
VL FOTO
13.04.2011.
u 09:31

Hrvatski izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH govori o razlozima bombe, zaštiti, sigurnosti

Zastupnik HDZ-a u Skupštini Zeničko-dobojske županije i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Ivo Tadić Iva jučer je većinu dana proveo u policiji, gdje je davao izjavu o eksploziji koja je u ponedjeljak oštetila njegovo vozilo na parkingu ispred zgrade Skupštine ZDŽ-a. Eksplozija je uznemirila njega i njegovu obitelj, ali i sve dobronamjerne građane ove županije.

Raspolažete li nekim novim informacijama vezanim uz incident? Je li policijska istraga dala neke rezultate?

Nemam bilo kakvih novih spoznaja. Znam da je istraga u tijeku i da se u sve uključio i Federalni MUP. Želim kazati da još uvijek ne mogu vjerovati da je netko ispred zgrade Skupštine Zeničko-dobojske županije stavio eksploziv ispod mog vozila. Za mene je to potpuno neshvatljivo.

Znači, Vi uopće ne dvojite da je u pitanju pokušaj atentata, iako su se pojavile informacije da je detonacija posljedica puknuća automobilske gume?

Meni je žao zbog pojedinih medija i pojedinaca koji spekuliraju da se ovdje radilo o eksploziji automobilske gume. Na vozilu je takvo oštećenje, kao i na betonu ispod vozila, da je svakom laiku jasno kako je takvo što mogao napraviti samo eksploziv. To je moje laičko mišljenje, a vjerujem da će isto potvrditi i istraga.

Jeste li u proteklom razdoblju primali bilo kakve prijetnje?

Osobno nisam primao prijetnje. Možda se nekima nisu sviđale moje diskusije u županijskoj Skupštini, ali ne vjerujem da je to mogao biti razlog ovakvog napada.

Može li se govoriti o političkoj pozadini incidenta, imajući u vidu Vaše djelovanje kao zastupnika u županijskoj Skupštini i izaslanika u Domu naroda federalnog Parlamenta?

Ne želim vjerovati u to, iako ne treba isključiti takvu mogućnost. Pričekajmo rezultate istrage, pa ćemo moći više reći o tome tko stoji iza ovoga.

Bojite li se sada za svoju i sigurnost Vaše obitelji?

Ne znam što bih vam kazao. Sigurno da se ne mogu osjećati ugodno nakon spoznaje da me je netko pokušao ubiti. Još uvijek ne mogu vjerovati da se sve ovo dogodilo.

Je li Vam županijski MUP osigurao policijsku zaštitu nakon ovog događaja?

Ne. Moram reći da nisam ni tražio da mi pruže neku posebnu zaštitu.

Kakva je politička situacija u Zeničko-dobojskoj županiji nakon što je uspostavljena vlast u kojoj nema stranaka koje su dobile većinsku potporu hrvatskog biračkog tijela?

Taj proces je završen kako je završen. Nažalost, bez sudjelovanja predstavnika hrvatskog naroda. Vjerojatno da je situacija istovjetna onoj u drugim županijama gdje su Hrvati u manjini.

Ključne riječi

Komentara 3

KI
kitikat
16:20 13.04.2011.

da te je neko pokusao ubiti,ti bi vec bio mrtav,nego ,to je sve uradjeno u tvojoj reziji i scenografiji,da bi izgledalo da bi te \"netko\"-citaj Bosnjaci,pokusali ubiti,uklapa se u strah Josipovica od terorista u BiH,i njegovih skorih izjava,tragikomedija HDZ-a se nastavlja

PA
park
18:12 13.04.2011.

Ej moj \"novinarčiću\" režimski , jesil znao koje pametnije pitanje postavit ovom uplašenom čovjeku ...., sve ratnohuškačka , primitivna , i na kraju kao u onoj staroj kad zlo počinje prvo dolaze popovi , pa topovi i na kraju lopovii ...., ja bih samo dodo i vas usrane novinare i to na prvo mjesto . Na kraju će ispast crni Jazviću da su čojku stavili pod kola ovu jadnu Fukošimu ...

Avatar bucalo
bucalo
23:15 13.04.2011.

onaj tko je ucutao JOZU LEOTARA sad je predsjednik federacije -B>I> a ovaj sto se tek pokusao rijesit naseg predstavnika dobitce samo mjesto nekog ministra ????????

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?