Liga prvaka

Nezadovoljna Barcelona bojkotira Španjolski nogometni savez

xavi
Reuters/Pixsell
07.03.2012.
u 11:30

Hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka zbog ozljede neće konkurirati za utakmicu protiv europskog prvaka

Dan prije nego što dočekuje Bayer Leverkusen, Barcelona je odlučila bojkotirati sastanak Španjolskog nogometnog saveza, na kojem će se odlučivati o mjestu odigravanja finala Španjolskog kupa. Katalonski je klub nezadovoljan odlukama sudaca ove sezone, a kako njihove žalbe, upućene savezu, nisu naišle na plodno tlo, odlučili su se na ovaj korak.

Nema Sancheza

– Bojkotom ovog sastanka želimo upozoriti na svoje nezadovoljstvo sudačkim odlukama. Imali smo snažne argumente u našim pritužbama, ali oni nisu uzeti u obzir – rekao je glasnogovornik Barcelone Toni Freixa.

Momčad Pepa Guardiole na svom bi stadionu trebala imati lagan posao s obzirom na to da već iz Leverkusena donose prednost od 3:1. Iako im u sastavu neće igrati dvostruki strijelac iz prve utakmice Alexis Sanchez, sastav aktualnog europskog prvaka bit će iznimno jak. Barcelona je u europskim utakmicama neporažena u posljednjih 13 susreta, a zadnjih devet susreta protiv njemačkih momčadi također ne znaju za poraz. Trener Bayera Robin Dutt svjestan je da ih čeka težak posao na Nou Campu.

– Ovog smo vikenda pobijedili Bayern i ta je pobjeda specijalna, daje nam samopouzdanje. Nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama i da ćemo protiv Barcelone odigrati utakmicu u kojoj nećemo razočarati brojne navijače koji će na put s nama. Međutim, bilo bi suludo kada bismo razmišljali da ćemo Barceloni dati tri pogotka.

Hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka zbog ozljede, koju je dobio na utakmici protiv Švedske, neće konkurirati za sastav.

Sve je još otvoreno

APOEL će na GSP stadionu u Nikoziji ugostiti Lyon koji u Cipar dolazi s prednošću od 1:0. Lavovi su u prvoj utakmici bili znatno bolji, ali u uzvratu je još uvijek sve otvoreno pa bi ciparska momčad uz pomoć publike mogla ostvariti povijesni rezultat.

– U prvoj utakmici nismo primili gol, i to je najvažnije. Bili smo puno bolja momčad i žao mi je samo što nismo postigli više golova. Nadam se da nam se to neće osvetiti – rekao je trener Lyona Remi Garde.

Srpski trener na klupi APOELA Ivan Jovanović nada se da će njegova momčad u uzvratu pokazati sasvim drugačije lice.

– Lyon je u prvoj utakmici bio bolji, ali moji su igrači naporno radili kako bi se to promijenilo u uzvratu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije