SMJENA MINISTRA

Nije uspio ukinuti iz proračuna KŠC i Bošnjačku gimnaziju

suljagic
27.02.2012.
u 09:24

Što je pozadina ostavke Emira Suljagića, ministra obrazovanja, znanosti i sporta

Skupština Sarajevske županije prihvatila je ostavku Emira Suljagića na mjesto ministra obrazovanja, znanosti i sporta, a na njegovo mjesto je imenovan Fahrudin Oručević.

Što su razlozi?

Oručević je redoviti profesor na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu a kandidata za upražnjeno mjesto imenovalo je Povjerenstvo za izbor i imenovanja i administrativna pitanja Skupštine SŽ-a. Preostalo je još samo da ovu odluku potvrdi i županijska Skupština, a sjednica je zakazana za 29. veljače. 
No, i dalje su ostale špekulacije o razlozima Suljagićeve ostavke. 
Podsjetimo, doskorašnji ministar Suljagić podnio je ostavku, a odluku je obrazložio strahom za svoju obitelj i sebe, nakon što mu je na kućnu adresu stiglo pismo s metkom. U sarajevskim kuloarima kolaju priče kako je u pozadini ipak sukob s prvim čovjekom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom. S druge strane, prisutne su tvrdnje prema kojima Suljagić nije uspio do kraja odraditi “povjereni zadatak“, i ukinuti financiranje iz županijskog proračuna Bošnjačke gimnazije i KŠC-a. Što se pak tiče trećeg razloga koji se vezuje za ministrovu ostavku, jesu obiteljski problemi na relaciji supružnika. Naime evidentne nesuglasice u braku Suljagića datiraju još iz vremena kada je par boravio izvan BiH. Tada je Emir otkrio ljubavne sms poruke koje je njegova supruga razmjenjivala s bivšim vlasnikom sarajevskog kultnog restorana “Vinoteka“.

Nove svađe

Proteklih mjeseci slične poruke mobitelom bile su povod novim svađama među supružnicima. Ipak, čini se da je šefu SDP-a sve to prekipjelo, uslijedila je ostavka, a “čaršija” i dalje nagađa...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?