kritika iz srbije

Nikolić o Gotovini: Što hoće, da se Srbi okupe i da ih pobije?

'Serbian President Tomislav Nikolic speaks during a joint press conference with the Serbian Socialist leader after their meeting  in Belgrade on June 28, 2012. Serbian Socialist leader Ivica Dacic rec
Arhivska fotografija
26.11.2012.
u 11:48

Tomislav Nikolić istaknuo je u intervjuu desničarskom tabloidu Kurir da je cinično što Gotovina poziva Srbe na povratak

– Ovo s Hrvatskom ne ide dobro. Predsjednik Hrvatske do ove presude Gotovini i Markaču tražio je razloge zašto da se ne mirimo. Sve priče da je ljutit zato što sam ja rekao nešto o Vukovaru su laž. On je čekao ovu presudu. On bi sada da razgovaramo – ja kao predsjednik naroda koji je činio zločine i on kao predsjednik naroda koji nije ni za što osuđen – ljutito je rekao srpski predsjednik Tomislav Nikolić u intervjuu desničarskom tabloidu Kurir dodajući da je cinično što Gotovina poziva Srbe na povratak.

– Što hoće – da se okupe i da ih još jednom protjera i pobije, da završi taj posao? Da više ne traže ni imovinu. Usuđujem se reći – to vam je shvaćanje i istine i Boga i pravde u dva naroda – u srpskom i hrvatskom – smatra Nikolić. Ističe kako Srbija traži načine suradnje s Hrvatskom u raznim područjima, "ali očigledno da s državom koja slavi svoj zločin ne možete iskreno, otvoreno i srdačno surađivati".

Uhićenje Mladića bio je zločin, kaže.

– Kada je podignuta optužnica protiv Ratka Mladića za Srebrenicu, nismo čekali ni da bude osuđen, donijeli smo rezoluciju u Skupštini o osudi zločina. Naša je vlada uhitila Mladića i odvela ga u Haag. Znam, to je bio zločin i nikada neću reći da nije. Hrvati znaju da je zločin počinjen u Oluji strašan, da će ih gristi dok su živi, ali slave što nitko nije kažnjen za to. To je narod na pogrešnom putu, narod koji bi sada možda strijeljao svoje pojedince koji kažu – stanite ljudi, pa to je bio zločin – mudruje u Kuriru Nikolić.

Ocijenio je da nije u redu što EU nije "opteretila tom presudom Hrvatsku pred njen ulazak u Uniju, a da smo mi proslavili ovako nešto, kao što je Hrvatska proslavila, ne bismo nikada u povijesti zaslužili biti članicom EU".

>>Naš novinar 7 godina čuvao nešto generalovo: Pa to je moja futrola!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 2

KR
krle3
17:38 26.11.2012.

Nema boljeg trenutka za Hrvatsku od onoga kad je Toma grobar postao predsjednik Srbije. Dotadasnja " proeuropska vlada" Tadica, u sustini prochetnicka, pokusavala je bizantinskim podmuklim stilom doci do ponovnog redijzaniranja Memoranduma tate Tadica i dobijanja u miru izgubljenog uu ratu. Skoro da su u toj nakani potpomognuti hrvatskom petom kolonom i uspjeli. A onda je dosao on. Bezprizorni Toma grobar. I sve otkrio, svu podmuklu srpsku politiku javno objelodanio, Memorandum pokopao, srbe napokon priznao kao ratne huskace i zlocince. Zato Tomo od srca ti hvala, pripremi se za placanje ratne odstete i gubitak jos jednog velikog dijela teritorija. Bas kako je trebalo i treba biti.

FE
feuer
23:20 26.11.2012.

Kakav jeftini komentar,dali je ovo pristojno od ipak jednog presjednika.Jedan presjednik se ponasa kulturno a ne kao barbar.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?