Susret u Beogradu

Nikolić objasnio zašto Josipovića nije poljubio tri puta

Nikolić Josipović
Jurica Galoić/PIXSELL
17.10.2013.
u 08:26

Nikolić je podsjetio kako je s Josipovićem razgovarao "o problemima koji kvare odnose dviju zemalja, poput pitanja mirovina, imovine i provođenja zakona kojim se regulira postavljanje ćiriličnih ploča".

Gostujući na srpskoj državnoj televiziji odmah nakon susreta s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je prokomentirao što je razgovarao s hrvatskim kolegom pa i zašto ga nije tri puta poljubio kao prije nekoliko mjeseci u Kranju.

- Nisam želio više provocirati medije da loše govore o predsjedniku Hrvatske i ja danas taj ritual nisam izveo. On je tada bio sumnjičav, imao je više prijateljstva s prethodnim predsjednikom - pojasnio je Nikolić i nastavio o čemu je sve razgovarao s Josipovićem.

- Bilo je vrijeme da progovorimo o svemu. O tome kako Hrvatska traži da se pronađu osobe koje su nestale na teritoriju Srbije, a ja o tome kako je besmisleno inzistirati na tužbama za genocid - rekao je Nikolić pokazujući nepoznavanje problema jer Hrvatska traži nestale, poglavito na području Hrvatske koja su bila pod srpskom okupacijom gdje je svoj prinos dao i osobno Nikolić boravkom u okupiranom Antinu kod Vinkovaca, ali i one koji su odvedeni u srpske logore pa, kako kaže Nikolić, "nestale na teritoriju Srbije".

Nikolić je podsjetio kako je s Josipovićem razgovarao "o problemima koji kvare odnose dviju zemalja, poput pitanja mirovina, imovine i provođenja zakona kojim se regulira postavljanje ćiriličnih ploča".

- Mi nemamo što kriti od Hrvatske. Rekao sam da Srbija sudi samo Srbima, a tamo se sudi i Srbima i Hrvatima, i treba imati ista mjerila za sve. Dogovorili smo inicirati kod vlada da se kazna odsluži tamo odakle je državljanin - rekao je Nikolić očito žalostan što "Srbija sudi samo Srbima", a ne i Hrvatima, kao donedavno.

- Hrvatska ima udruženje veterana, kao što ih ima i Srbija. I dok naši veterani imaju spor samo sa Srbijom, dotle u Hrvatskoj mnogi ljudi u svojoj glavi ratuju sa Srbijom - rastumačio je Nikolić dodajući kako je Hrvatska je donijela mnogo zakona kako bi ispunila uvjete Bruxellesa, ali "još nije u stanju sve ih provoditi i ako zakoni budu na silu primijenjeni u slučaju postavljanja ćiriličnih ploča, to će se prenijeti na srpsko stanovništvo".

>>Nikolić - Josipović: Odnosi ostali hladni

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?