ZBOG POTICAJA

Nikšić podnio kaznenu prijavu protiv Lijanovića

nermin
vl foto
19.09.2013.
u 12:22

Nikšić je rekao za da je prijavu uputio na osnovu dokumentacije do koje je došla Radna grupa federalne Vlade

Predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić podnio je Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu kaznenu prijavu protiv ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerka Ivankovića Lijanovića zbog sumnje u malverzacije prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima.

Nikšić je rekao za \'Dnevni avaz\' da je prijavu uputio na osnovu dokumentacije do koje je došla Radna grupa federalne Vlade, koja je ispitivala kriminal u ovoj oblasti.On je pojasnio da ne postoji njegova ustavna ili zakonska mogućnost da Lijanovića \'natjera\' da Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) BiH dostavi dokumentaciju o poljoprivrednim podsticajima zbog istrage u akciji \'Meso\'.

Nikšić dodaje da je podizanje kaznene prijave protiv federalnog ministra poljoprivrede zapravo njegov odgovor na prozivke da ne želi Lijanovića uvjeriti da preda dokumentaciju.Prema njegovim riječima, UNO BiH ima ovlaštenja da, kao i financijska policija, izuzme određenu dokumentaciju u okviru istrage protiv Lijanovića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?