"tulipane" pozdravilo čak 500.000 navijača

Nizozemci u Amsterdamu dočekani kao prvaci

Nizozemska
TOUSSAINT KLUITERS
14.07.2010.
u 09:10

– Španjolska je svjetski prvak, ali mi barem imamo bolje navijače – rekao je tragičar finala, nizozemski veznjak Arjen Robben

Nizozemski nogometaši burno su dočekani u Amsterdamu, gdje ih je za plovidbe gradskim kanalima pozdravilo čak 500 tisuća navijača. Prvi dio dana igrači su proveli na službenim primanjima, najprije u kabinetu nizozemskog premijera Jana Petera Balkenendea, a potom u Kraljevskoj palači Noordeinde u Den Haagu, gdje ih je ugostila kraljica Beatrix. Nakon toga "tulipani" su helikopterima prevezeni do Amsterdama, gdje im je pripremljen veličanstven doček. Doprvaci su u čamcima plovili glasovitim amsterdamskim kanalima uz klicanje oduševljenih navijača s obale i iz obližnjih zgrada. Cijela je reprezentacija bila odjevena u trenirke i majice kratkih rukava te je s pivom u rukama pozdravljala mnoštvo. – Nismo osvojili naslov, ali vi nam dajete osjećaj kao da smo šampioni – poručio je kapetan Nizozemaca Giovanni Van Bronchkorst koji je zajedno s izbornikom Van Marwijkom jučer proglašen vitezom, što je najviše državno priznanje.

Zabava je završila na open-air partyju na Muzejskom trgu gdje su navijači redovito pratili utakmice "Oranja" tijekom SP-a. Za osiguranje na velikom dočeku nizozemskih reprezentativaca bilo je zaduženo čak 1800 policajaca i 700 zaštitara. Kuće na brodovima tijekom parade bile su zagrađene žičanim ogradama kako se ne bi ponovio incident iz 1988. kada je nekoliko njih potopljeno u slavlju Nizozemaca nakon osvajanja naslova europskog prvaka.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije