opuštanje pred buru

Nogometaši nisu naporno trenirali, više se radilo na oporavku

Trening
14.10.2013.
u 10:30

Na lakšu se ozljedu jedino žalio Pjanić, ali on bi trebao biti u kombinaciji za Litvu

Sutrašnja utakmica Litva - BiH u Kaunasu je od ogromnog značaja. Oni koji se nisu uspjeli izravno plasirati na Svjetsko prvenstvo iz europske skupine usmjerili su “četvere oči” na ovaj meč, jer momčadi koje su sigurno u dodatnim kvalifikacijama gledaju koga će imati za eventualnog protivnika, Grke ili u nekim kombinacijama i BiH. Nitko, baš nitko, ne bi poželio ‘zmajeve’ u dodatnim kvalifikacijama, jer se radi o momčadi koja je i bez utakmice u Kaunasu pokazala sjajnu golgetersku sposobnost i igrati protiv raspoložene BiH sigurno nikomu ne bi prijalo. Za sada je BiH na dobrom, rekli bismo odličnom putu, ali za Brazil je još prijeko potrebna jedna pobjeda. Ono što je najvažnije u redovima reprezentacije BiH nema euforije, nema izjava u stilu “kako ćemo, lako ćemo”. Svi su svjesni da treba prvo odigrati, pobijediti i onda krenuti s feštom. ‘Zmajevi’ iz butmirske zračne luke lete danas u 9 sati i bit će ispraćeni kako i priliči, ali se isto tako priprema doček u Litvi, na stadionu i naravno u povratku. Jučer je za reprezentativce bio normalan radni dan s treningom u Hrasnici i aktivnim odmorom igrača, radili su u stručnom stožeru i družili se s predstavnicima medija.

Lakša ozljeda Pjanića

- Sve je usmjereno prema utakmici, svi su zdravi osim što se Pjanić nešto malo žalio, ali njegov nastup ne dolazi u pitanje. Ne treba pretjerivati s treninzima, najvažnije je da se igrači dobro odmore i da se fizički i psihički pripreme i da urade ono što se očekuje od njih. Nemamo razloga nešto mijenjati, momci su dobro igrali u petak, pogotovo prvo poluvrijeme, i došlo je do opuštanja, ali nije bio dogovor da oni u nastavku povuku ručnu. Nije ispalo kako smo željeli drugo poluvrijeme, ali dobro, najvažnije je da smo pobijedili, kazao je za medije Safet Sušić. O eventualnom skautiranju protivnika, Sušić nije opterećen jer kako kaže “nas protivnik ne interesira, sve ovisi o nama”.

- Ne vjerujem kako je Litva momčad koja će se zatvoriti i čekati da ne izgubi utakmicu. Protiv Latvije su igrali otvoreno, događalo im se da im nazad ostanu samo tri igrača i vidio sam momčad koja igra ofenzivno, dosta trče, novi izbornik je tu, mnogi se trebaju dokazati. Oni pripremaju momčad za kvalifikacije za iduće Europsko prvenstvo. Mislim da je sve na našoj strani, motiv, kvaliteta, publika, ali treba uložiti napor koji se dosad nikad nije uložio. Imamo mi još igrača koji nisu najspremniji, a kada imaš dva ili tri nespremna igrača, to se može osvetiti. Ipak, borbenošću i trkom se sve može nadoknaditi i moramo imati samo jedno u glavi - pobjeda nas vodi izravno u Brazil, rekao je pred polazak Safet Sušić. Današnja reprezentacija Bosne i Hercegovine osim značajnog rezultata i uspjeha dobila je jednu novu dimenziju s pomlađivanjem. I nakon ostvarenog plasmana na Svjetsko prvenstvo u redovima reprezentacije ne bi se trebala osjetiti neophodna smjena generacije, jer puno je novih mladih nogometaša, kojima je tijekom ovoga kvalifikacijskog ciklusa pružena prigoda u dresu reprezentacije. Ipak, trebamo prvo sutra ostvariti cilj i zabilježiti pobjedu, nakon toga napraviti kompletnu inventuru onog što imamo i planirati kako ćemo dalje.

Zahtjevan projekt

Gledatelji televizije Face, koja je nositelj autorskih prava televizijskog prijenosa utakmice Litva - BiH, za utorak organizira u svom programu najveći sportski nogometni program vezan za utakmice bh. reprezentacije u ovom ciklusu. Kako nam je potvrdio Senad Hadžifejzović, ova televizija će imati do sada tehnički i reporterski najsloženiji pothvat. Osim izravnog programa iz studija sa stadiona u Kaunasu, Face TV će imati dva dodatna studija, i to sa zeničkog Bilinog polja i ispred centra BBI u Sarajevu.

- Da, potvrđujemo da ćemo imati gotovo cjelodnevni program vezan uz utakmicu reprezentacije, kojima je potrebna pobjeda protiv Litve da bi se izravno plasirali na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Brazilu. Imat ćemo izravna javljanja iz naša četiri studija, i to u Kaunasu, sa stadiona Bilino polje, gdje će domaćini organizirati javno gledanje našeg prijenosa iz Litve, zatim ispred BBI Centra u Sarajeva, i naravno naše voditelje i komentatore u središnjem studiju. Posebno smo ponosni što ćemo ovim programom omogućiti svim ljubiteljima nogometa u BiH da imaju sve informacije vezano uz ovaj veliki događaj. Želja nam je da, osim što smo kroničari velikog uspjeha bh. sporta, i svi naši građani budu sudionici uspjeha, rekao nam je Senad Hadžifejzović, koji se s ekipom već nalazi u Kaunasu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?