Poruka prosvjednika

Nove vlasti su nam obećale državu za čovjeka, a što smo dobili?

prosvjed
VL FOTO
11.11.2011.
u 12:21

Vlada Sarajevske županije ipak je povukla odluku o najavljenim poskupljenjima

Veliki problemi pritisli su platformašku vlast u Županiji Sarajevo. Prvi put otkako su formirali vlast, platformaši su se suočili s prosvjednim okupljanjem građana revoltiranih odlukama o drastičnom poskupljenju komunalnih usluga u glavnom gradu BiH.

Revolt građana

Samo dan nakon što je Vlada Županije Sarajevo donijela odluku da se cijena vode za kućanstva poveća za 25, a cijena grijanja za 33 posto, bez PDV-a, uslijedila je prava bura nezadovoljstva javnosti, što je platformašku vlast primoralo da ekspresno povuče odluku o poskupljenju komunalnih usluga. Tome je jučer ujutro prethodilo izvanredno zasjedanje Predsjedništva SDP-a BiH, na kojem su čak najavljene i neke smjene ukoliko se stanje ne stabilizira. Usprkos povlačenju odluke o poskupljenjima, građani su se preko društvene mreže Facebook organizirali i okupili jučer u podne na prosvjednom skupu ispred zgrade županijske Vlade. Nekoliko stotina umirovljenika, mladih i nezaposlenih, činili su glavninu prosvjednika na skupu nazvanom „Zaustavimo pljačku građana - bando lopovska“. Oni su jasno upozorili platformašku vlast da će se suočiti s pravnim socijalnim buntom ukoliko se ponovno odluče na povećanje cijena komunalnih i drugih usluga.

“Država za čovjeka”

-Sram ih bilo. Obećali su nam „državu za čovjeka“, a što smo dobili, ogorčeno nam je kazao jedan od umirovljenika, pokazujući ček od mirovine koja je tek nešto veća od 300 maraka. Mnogi od okupljenih kazali su da bi broj prosvjednika bio daleko veći da Vlada nije ekspresno povukla odluku. Potvrđuje to i podatak da je oko tisuću osoba na Facebooku podržalo prosvjed. Razumijevanje za nezadovoljstvo građana iskazali su i oporbeni zastupnici u županijskom parlamentu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?