sirijska kriza

Obama: Svijet ne može šutjeti pred barbarstvom u Siriji

Sebastien Bourdais
AFP
04.09.2013.
u 16:51

Američki predsjednik Barack Obama u posjetu je Švedskoj gdje traži podršku za vojnu akciju u Siriji

Američki predsjednik Barack Obama u posjetu je Švedskoj gdje se priprema za summit G20 koji će se održati u Sankt Peterburgu kasnije ovog tjedna i traži podršku za vojnu akciju u Siriji, donosi USA Today

Obama se sastao sa švedskim premijerom Fredrikom Reinfeldtom te su obojica održali zajedničku konferenciju za medije. Američki predsjednik je kazao da međunarodna zajednica ne može šutjeti pred 'barbarstvom' kemijskog napada u Siriji te da je potreban učinkovit odgovor, donosi Reuters.

- Premijer i ja se slažemo da međunarodna zajednica ne može ostati šutjeti pred takvim barbarstvom- rekao je Obama i dodao da bi neodgovaranje na ovaj napad samo povećalo rizik od drugih takvih napada te bi također povećalo mogućnost da i druge države upotrijebe kemijsko oružje.

Kako navodi BBC, američkog predsjednika u Stockholmu su pitali dali je njegova odluka da glasuje prije nego što poduzme vojnu akciju, što prema američkom ustavu nije bio obvezatan učiniti, dovela njegov kredibilitet u pitanje.

- Moj kredibilitet nije doveden u pitanje. Kredibilitet međunarodne zajednice je doveden u pitanje- rekao je Obama.  

>> Rusija prema Siriji uputila raketnu krstaricu!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije