Promotivna kampanja

Obilježen Europski Dan borbe protiv trgovine ljudima

Trgovina ljudima
18.10.2012.
u 16:17

Jedan od oblika trgovine ljudima jesu i djeca koja su prisiljena da prose i kojih svakodnevno možemo vidjeti na ulicama gradova naše zemlje

U povodu obilježavanja Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima danas se u Mostaru održava promotivna kampanja na kojoj se distribuira informativni materijal kako bi se podigla svijest javnosti kada je riječ o trgovini ljudima kao jednom od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.

Tijekom kampanje građani koji su se zatekli na Španjolskom trgu mogli su pogledati igrokaz kojeg su pripremili učenici Koledža ujedinjenog svijeta Mostar, kao i kratki film "Dvije djevojčice".

Spomenutu kampanju organizira Odjel za borbu protiv trgovine ljudima Ministarstvo sigurnosti BiH, u suradnji s Nevladinom organizacijom "Novi put", Humanitarnom organizacijom "Altruist" te s predstavnicima Državne agencije za istrage i zaštitu BiH.

Govoreći u ime Udruženja "Novi put"o oblicima trgovine ljudima Edisa Demić izjavila je za Fenu kako je statistički najzastupljenija trgovina ljudima u obliku seksualne eksploatacije, u kojoj su žene najčešće žrtve trgovine, ali da je u posljednje dvije i pol godine zabilježen i slučaj trgovine ljudima s ciljem radne eksploatacije.

"Jedan od oblika trgovine ljudima jesu i djeca koja su prisiljena da prose i kojih svakodnevno možemo vidjeti na ulicama gradova naše zemlje. Država BiH radi dosta na tome kako bi pomogla, imamo i Odjel koji se bavi borbom protiv trgovine ljudima i koji maksimalno doprinosi rješavanju ovog problema. Međutim, zabrinjava činjenica da se situacija kada je riječ o navedenom problemu i dalje pogoršava", kazala je Demićeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?