KAOS

Obustavljaju se sve isplate za invalide iz rata

invalidi
S. Lasić
22.10.2010.
u 08:57

Ratni vojni invalidi tvrde kako imaju dokumente koji dokazuju kako je Crnkić naredio obustavu obračuna invalidnina za listopad

Temeljne braniteljske organizacije u Federaciji Bosne i Hercegovine priopćile su nakon svog sastanka u Sarajevu da raspolažu dokumentom koji službama braniteljsko-invalidske zaštite nalaže obustavu obračuna invalidnina za listopad do daljnjeg. Tu naredbu uputio je federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Zahid Crnkić, rekli su sudionici sastanka, strahujući da bi ona u konačnici mogla značiti umanjenje naknada ratnim vojnim invalidima i obiteljima šehida i poginulih branitelja. - Do umanjenja ne smije doći - izjavili su ogorčeno novinarima predsjednici Saveza ratnih vojnih invalida FBiH Safet Redžić i Organizacije obitelji šehida Izet Ganić.

Njihovi istomišljenici su i drugi sudionici sastanka, predstavnici Saveza razvojačenih branitelja Munir Karić, sarajevske županijske organizacije šehidskih obitelji Bahrija Kituša, kao i Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja čiji predsjednik Dževad Radžo nije bio na sastanku ali je, prema riječima ostalih, istomišljenik. Da bi razjasnili situaciju, kao i stanje vezano uz isplatu invalidnina i drugih braniteljskih naknada do kraja godine, udruženja traže da federalni premijer Mustafa Mujezinović hitno zakaže sastanak s članovima temeljnih braniteljskih asocijacija proisteklih iz Armije Republike BiH i Hrvatskog vijeća obrane. Traže i da na tom sastanku sudjeluju ministar Crnkić i ministar financija Vjekoslav Bevanda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?