''Comet''

Obvezno korištenje sustava “Comet”

Nogomet
16.07.2012.
u 10:35

Većina bh. delegata i kontrolora informatički je nepismena pa se očekuje otpor prema novom sustavu koji mora biti uveden

Od sljedeće sezone u Premijer ligi BiH, te prvim entitetskim ligama uvodi se novi sustav za delegate i kontrolore. Naime, odmah nakon završetka mečeva, službene osobe će morati poslati svoje izvješće u Nogometni savez BiH. Brza i točna informacija će tako za kratko vrijeme biti u uredu Saveza

Obveze klubova

Klubovi će biti obvezni da u sljedećoj sezoni u svojim prostorijama osiguraju računala i pristup internetu dok je sustav “Comet” već postavljen i nalazi se u probnoj verziji na službenim stranicama saveza. Ovom tehničkom inovacijom u savezu žele ubrzati rad službenih osoba, jer su dosad izvješća dolazila sa zakašnjenjem i od sedam dana, bili su kucani na pisaćem stroju ili čak pisani rukom. Član Povjerenstva za normalizaciju Nogometnog saveza BiH Darko Ljubojević ističe kako se uvodi moderan sustav, koji će pomoći ne samo NS BiH, već i medijima i boljoj informiranosti.

- Želimo modernizirati rad NSBiH, živimo u 21. stoljeću u eri interneta. Prave informacije se prenose brzo i mi želimo ići u korak s europskim trendovima. Ovakvi sustavi već postoje u skoro svim ligama, tako da i mi želimo unaprijediti naš nogomet. Pored sastava timova, izmjena i kartona delegati će moći vrlo brzo napisati kratko izvješće, koji će odmah biti u savezu. Korist od toga ćemo imati i mi, ali i mediji koji nas prate. Nažalost većina naših delegata je informatički nepismena, pa otud i nepovjerenje prema novom sustavu. Ipak očekujem da u narednom razdoblju oni shvate neophodnost uvođenja jednog ovakvog sustava, ističe Darko Ljubojević.

Rok za obuku

Čelnik Nogometnog saveza ističe da se neće prelomiti preko službenih oosba odmah. - Sigurno nećemo inzistirati da se delegati tehnički obuče u kratkom roku. Dat ćemo ljudima vrijeme da se priviknu i nauče na ovaj sustav. Mi imamo pojedine delegate koji u životu nisu ni upalili računala, tako da ih treba u potpunosti obučiti, dodaje Ljubojević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?