LIJEČNICI TVRDE:

Očekujemo da virus gubi na intenzitetu pa i u potpunosti oslabi

gripa
Pliva
21.02.2011.
u 09:41

U Republici Srpskoj u u posljednja 24 sata registrirano devet novooboljelih od novog virusa gripe tipa A (H1N1)

Broj oboljelih osoba od virusa H1N1 u BiH i dalje je u porastu. Tako je u Republici Srpskoj u posljednja 24 sata registrirano devet novooboljelih od novog virusa gripe tipa A (H1N1), priopćeno je iz Instituta za zaštitu zdravlja RS-a.

U banjalučkom Kliničkom centru trenutačno je hospitalizirano 60 pacijenta, a u Jedinici intenzivne medicine nalaze se četiri osobe, javlja Srna. Ukupan broj oboljelih u tom bh. entitetu od H1N1 do sada je 859. Trenutačno je hospitalizirano 76 osoba, a do sada su zabilježena četiri smrtna slučaja. Virus je na istoj razini sve vrijeme i na svu sreću nije došlo do većeg širenja virusa svinjske gripe. Broj oboljelih nije velik te nema razloga za proglašavanje epidemije - rekla je prof. dr. Mirsada Hukić, šefica Instituta za mikrobiologiju KCUS-a. Dr. Hukić kaže da bi virus uskoro trebao početi slabiti. - Još neko vrijeme virus će biti prisutan kao i sada, ali kako se bude približavao kraj ovog mjeseca, treba očekivati da virus gubi na intenzitetu te na kraju u potpunosti oslabi, tvrdi dr. Huskić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?