RAD TUŽITELJSTVA

Od 1 130 počinitelja samo 16 dobilo zatvorsku kaznu

\'zatvor\'
Arhiva VL
07.06.2012.
u 10:45

Riječ je o krivičnim djelima krivotvorenja i pranja novca, utaje poreza, krijumčarenja, carinskih i drugih prevara

Za samo 16 od ukupno 1.130 poznatih počinitelja krivičnih djela, koji su procesuirani u Odjeljenju tri Tužiteljstva BiH, izrečena je zatvorska kazna u trajanju od tri mjeseca do godinu dana.

Riječ je o krivičnim djelima krivotvorenja i pranja novca, utaje poreza, krijumčarenja, carinskih i drugih prevara.

U Informaciji o prošlogodišnjem radu Tužiteljstva BiH navodi se da je Odjeljenje tri u radu imalo 621 predmet protiv 1.130 poznatih počinitelja, a od tog broja naređeno je provođenje istrage protiv 385 osoba, neprovođenje prema 251 osobi, dok je istraga obustavljena protiv 174 osobe.

\"Naredbe o provođenju istrage rezultirale su podizanjem 192 optužnice protiv 245 osoba, a za pojedina krivična djela u ovom odjeljenju podignuta je samo po jedna optužnica\", piše \"Glas Srpske\".

Najviše optužnica - 64 podignute su zbog nedozvoljenog korištenja autorskih prava, dok se 38 podignutih optužnica odnosi na krivotovorenja novca. Za neovlašten promet opojnim drogama i trgovinu ljudima podignute su po dvije optužnice, a tri za krivično djelo pranja novca.

Po jedna optužnica podignuta je zbog pronevjere u službi, primanja mita, povrede slobode opredijeljenja birača, krivotvorenja znakova za vrijednost, prevare u službi, otkrivanja identiteta zaštićenog svjedoka, davanje lažnog iskaza, ometanja rada pravosuđa i nezakonitog uskraćivanja identifikacijskih dokumenata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije