Mostar

Od osnutka odbora IAESTE-a obavljeno 36 razmjena studenata

IAESTE
15.03.2013.
u 11:05

‘Studenti se razmjenjuju diljem svijeta, a 49 njih je dosad boravilo u Mostaru’, kazala je članica Udruženja IAESTE-a Ana Miloš

Studentski život, povezan s poslovima, putovanjima i zabavama za mnoge predstavlja spajanje ugodnog s korisnim na putu prema akademskoj tituli. IAESTE, međunarodno udruženje za razmjenu studenata, radi stručne prakse mnogim je studentima omogućilo ovakav način života tijekom obrazovanja, a organizacija djeluje i u Mostaru od 2006. godine. 
- Ured je osnovalo nekoliko studenata tehničkih znanosti mostarskog Sveučilista, predvođenih i okupljenih na inicijativu studentice Anđelke Mikulić, prve predsjednice lokalnog odbora u Mostaru. Ideja je bila jasna, uključiti se u rad IAESTE-a i otvoriti vrata svim studentima tehničkih znanosti Sveučilišta u Mostaru za stručnim usavršavanjem u inozemstvu - kazala nam je Ana Miloš, članica ovog prestižnog Udruženja studenata diljem svijeta koje djeluje i u Mostaru. 
Od samog osnutka lokalnog odbora, uspješno je obavljeno 36 razmjena studenata Sveučilišta u Mostaru u inozemstvo, dok je 49 studenata iz inozemstva imalo priliku boraviti u Mostaru te obaviti svoju stručnu praksu u jednoj od prestižnih tvrtki s prostora Mostara i Hercegovine. IAESTE članovi iz Mostara sudjeluju na raznim godišnjim događajima, seminarima i konferencijama u organizaciji IAESTE-a diljem Europe i svijeta. Osim prve godine osnutka, naši članovi su bili dio izaslanstva na državnoj razini, zajedno s predstavnikom iz nacionalnog odbora iz Banje Luke. Dosad su to bili Anđelka Mikulić na generalnoj konferenciji u Ammanu u Jordanu 2008. godine, Ivan Barbarić u Varšavi, Josip Marić u Zurichu, Mario Lasta u Bangkoku, te Vedran Miličević u Skoplju. - Želimo učiniti IAESTE sinonimom za kvalitetu u međunarodnoj suradnji - zaključila je naša sugovornica i članica ovog uspješnog međunarodnog udruženja Ana Miloš.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?