Opravdao očekivanja

Odličan meč! Velasquez nokautirao Dos Santosa u petoj rundi!

Velasquez vs Dos Santos (1)
MMA Fighting
20.10.2013.
u 10:12

Meksičko-američki borac dominirao je tijekom velikog dijela borbe koja je trajala ukupno oko 23 minute

UFC 166 itekako je opravdao brojne najave u kojima se taj event proglašavalo jednim od najboljih ove godine. Mečeve iz Houstona definitivno se nije smjelo propustiti! Cain Velasquez uspio je još jednom obraniti svoju titulu prvaka i tako povesti s 2:1 u okršajima protiv Juniora dos Santosa, a odlične borbe pružili su još brojni borci.

Sve ono što je Velasquez najavljivao proteklih dana praktički se i ostvarilo. Meksičko-američki borac dominirao je tijekom velikog dijela borbe koja je trajala ukupno oko 23 minute, ali bilo je trenutaka kad se i on našao u određenim problemima.

Dos Santos je malo bolje otvorio borbu zahvaljujući jednom odličnom krošeu, ali Cain ubrzo preuzima inicijativu i kontrolu u oktogonu te vrlo pametnom taktikom polako, ali sigurno skuplja bodove na sudačkim listamama.

U trećoj rundi dogodila se jedan prilično kontroverzna situacija za koju je kriv sudac Herb Dean. Velasquez je oborio na pod Juniora, koji je bio zaista teško uzdrman, ali sudac odlučuje pustiti ga da se pribere i vrati u igru, što je nekako i uspio, a nakon toga je Cain nastavio sa "sipanjem" udaraca po Brazilcu. U tom trenutku sudac je nekoliko puta potapšao Caina po leđima, činilo se kao da želi zaustaviti borbu, aktualni prvak to nije ni osjetio, pa se meč najnormalnije nastavio.

Iako je u prethodne tri runde primio zaista ogroman broj udarac, Junior se u četvrtoj rundi malo pribrao i opet pružio veći otpor. U više navrata je zaista dobro pogodio Caina laktovima i krošeima, ali čvrsta brada sve je to uspjela podnijeti.

U posljednju rundu ulazi se već s dosta krvi na tijelima oba borca, a u trećoj minuti nakon jednog zahvata gušenja iz klinča, Dos Santos se bacio na pod, pritom je malo lupio glavom, uhvatio se rukama za nju i sudac je zbog toga odlučio zaustaviti meč i dodijeliti pobjedu tehničkim nokautom Velasquezu!

Sunaslovna borba večeri ponudila je okršaj Daniela Cormiera i Royja Nelsona koja je potrajala svih 15 minuta. Njihovi nastupi neće se predugo pamtiti, bilo je te noći puno atraktivnijih susreta, ali još jednom se pokazalo da je Daniel borac s iznimno dobrom kondicijom te je tijekom većeg dijela borbe kontrolirao situaciju i na kraju slavio sudačkom odlukom.

No, zato je okršaj Gilberta Melendeza i Diega Sancheza borba o kojoj će se još jako dugo pričati i vjerojatno gledati godinama.

Oba borca zaista su pružila svoj maksimum, Melendez je u prve dvije runde opravdao svoju status velikog favorita, ali njegov sunarodnjak također je imao što za pokazati u kavezu. Bilo je u borbi više intervencija liječnika, a u posljednjoj rundi Melendez je bio umalo nokautiran. No, nekako je preživio iznimno tešku situaciju i na kraju odnio pobjedu zahvaljujući sucima.

Spomenimo i kako je Gonzaga ekspresno nokautirao Jordana u prvoj rundi, a na isti način je slavio i Dodson protiv Montaguea.

Snimku zaista fantastičnog UFC-a 166 možete pogledati tijekom čitave nedjelje na Fight Channel PPV-u.

 

UFC 166 rezultati:

Cain Velasquez def. Junior Dos Santos - TKO (R5 3:09)

Daniel Cormier def. Roy Nelson - jednoglasna sudačka odluka

Gilbert Melendez def. Diego Sanchez - jednoglasna sudačka odluka

Gabriel Gonzaga def. Shawn Jordan - TKO (R1 1:33)

John Dodson def. Darrell Montague - KO (R1 4:15)

 

Tim Boetsch def. C.B. Dollaway - podijeljena sudačka odluka

Hector Lombard def. Nate Marquardt - KO (R1 1:48)

Jessica Eye def. Sarah Kaufman - podijeljena sudačka odluka

K.J. Noons def. George Sotiropoulos - jednoglasna sudačka odluka

 

Adlan Amagov def. T.J. Waldburger - KO (R1 3:45)

Tony Ferguson def. Mike Rio - Submission (D'Arce, R1 1:52)

Andre Fili def. Jeremy Larsen - TKO (R1 :52)

Kyogi Horiguchi def. Dustin Pague - TKO (R2 3:52)

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije