NAKON ISPADANJA

Odmoriti se, zaboraviti, te ponovno u borbu za Europu

široki
Zoran Grizelj
25.07.2010.
u 12:43

Stručni stožer širokobriježana, igračima dao dva slobodna dana za “istovar” negativnih emocija

Sigurno neće biti lako zaboraviti nesretno ispadanje iz Europe protiv bečke Austrije, ali nogometašima, stručnom stožeru i prijateljima Širokoga Brijega ne preostaje ništa drugo nakon žala i neprospavanih noći.

Nedostajala mrvica sreće

Ostaje zaključak da za prolaz u treće pretkolo nije bio dovoljan sav trud, dobra igra i premoć, pet-šest velikih prigoda za pogodak koji bi značio slavlje. Nedostajala je mrvica sreće, poneki centimetar bi pomogao da kod pogođenih vratnica Ivankovića i Pinjuha lopta ode u mrežu, a ne u polje ili korner. Ili, da se lopta koja je udarila u vratnicu kod pogotka gostiju odbije bilo kuda, samo ne iza leđa Bandovića. Može se pričati i o drugim detaljima, ali sve je to sada prošlost, nakon koje Austrijanci idu dalje, a Širokobriježanima ostaje borba u prvenstvu za novi, deveti uzastopni izlazak u Europu. Nakon svih šokova, stručni stožer odlučio je igračima dati malo odmora. Oni su dan nakon utakmice ipak trenirali, lagano oni koji su odigrali iscrpljujući susret na pakleno vrućoj Pecari protiv Bečana, pod punim opterećenjem ostali. U subotu na Pecari nije bilo nikoga, a mobitel trenera Ive Ištuka je šutio.

-Odlučili smo igračima dati ne jedan nego dva dana odmora. To je najbolji lijek u ovom trenutku za “istovar” negativne energije i svakojakih emocija, rekao nam je Frano Hrkać, kondicijski trener:

-Sada se okrećemo prvenstvu. Već u subotu čeka nas susret s Banjolučanima, koji su se također oprostili od Europe, pa nema ni govora o odgodi utakmice, o čemu se govorilo. Wagner, igrač o kojemu puno toga ovisi u momčadi Širokoga Brijega protiv Austrije nije igrao, jer je noć uoči utakmice dobio neku virusnu upalu i visoku temperaturu.

Wagner se oporavio

Puno je onih koji su sigurni da bi sve bilo posve drugačije da je Brazilac bio na travnjaku u utakmici protiv Austrije. Za vrijeme spomenutog susreta ozlijedili su se i igru prije vremena napustili Ljubić i Mišić.

-Wagner se oporavio. Ljubić je obnovio svoju ozljedu zadnje lože, Mišiću je u jednom sudaru stradao skočni zglob. Ali, nadam se da će brzo biti spremni, možda već do subote, nada se Hrkać.

-Boli, otekao mi je gležanj. Nakon liječničkog pregleda znat ću koliko je ozljeda ozbiljna, požalio nam je Mišić.

- Iako prijelazni rok još traje, mislim da je za nas završen. Imamo dobru momčad i jaku konkurenciju za svako mjesto u sastavu, pa nema smisla nepotrebno gomilati nove igrače u našoj momčadi. Uz ove koji su igrali u Europi ili bili u konkurenciji, nameće se mladi Goran Zakarić, novak iz Kozare, rekao nam je Hrkać, koji je slobodan dan iskoristio za krštenje nedavno rođenoga sina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije