Prvi sastanak

Održan sastanak koordinatora za rad sa MZ-a ZHŽ-a I HNŽ-a

OSCE
24.05.2012.
u 15:01

Zakon koji je u ZHŽ-u usvojen 2009 već je donio pozitivne rezultate a u HNŽ-u on je još u fazi nacrta

Prvi sastanak koordinatora za rad s mjesnim zajednicama Hercegovačko-neretvanske (HNŽ) i Zapadnoheregovačke županije (ZHŽ) održan je danas u Širokom Brijegu, u organizaciji Misije OESS-a u BiH. Na sastanku su razmijenjena iskustva iz rada mjesnih zajednica, s posebnim osvrtom na načine aktivnijeg uključivanja građana u njihov rad.   

\"Nadamo se da će ovo biti prilika da sve općine s područja ZHŽ-a i HNŽ-a koje su danas sudjelovale na sastanku formiraju mrežu i da će nastaviti razmjenjivati pozitivna iskustva\", izjavila je Meri Musa, glasnogovornica OESS-ova Područnog ureda u Mostaru. Na sastanku je pohvaljen rad općina Ljubuški i Posušje, koje su zahvaljujući izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, već provele izbore za predstojnike mjesnih zajednica i krenule u realizaciju projekata. Inače, Zakon o lokalnoj samoupravi u ZHŽ-u usvojen 2009. godine i već je donio pozitivne rezultate, a u HNŽ-u on je još u fazi nacrta, ističu u OESS-u. Na sastanku u Širokome Brijegu bili su predstavnici općina Široki Brijeg, Ljubuški, Grude, Posušje, Prozor/Rama, Konjic, Jablanica, Stolac, Čapljina, Neum i Čitluk te predstavnici mjesnih zajednica Grada Mostara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?