PROSVJEDI

Odzvonilo je - stop

neredi
VL FOTO
16.03.2011.
u 09:34

Hrvatski narod više neće nijemo gledati na nepravde koje mu se nanose

Nakon što su ponovno nadglasani na posljednjim parlamentarnim izborima, zatim zbog činjenice da su se iz vlasti pokušali izbaciti njihovi legitimni predstavnici te stalne majorizacije ovog naroda u Bosni i Hercegovini, Hrvati su odlučili reći - stop.

Mirni prosvjed

Organizacijski odbor za provedbu potpisivanja peticije “Stop majorizaciji nad Hrvatima u BiH” na čelu sa Studentskim zborom Sveučilišta u Mostaru, Hrvatskim studentskim politološkim forumom i Hrvatskim intelektualnim zborom, kao nastavak aktivnosti organizira mirne prosvjede u svim županijama s hrvatskom većinom, kao i u Zeničko-dobojskoj županiji. Cilj mirnih prosvjeda je iskazati odlučnost i ustrajnost hrvatskog naroda u borbi za ustavnu i institucionalnu ravnopravnost s druga dva naroda u BiH te najoštrije osuditi i spriječiti pokušaj uspostave vlasti bez legitimnih predstavnika hrvatskoga naroda. “Mirnim i dostojanstvenim okupljanjem kao činom upozorenja želimo poslati poruku svim predstavnicima političkih stranaka u BiH, kao i relevantnim predstavnicima međunarodnih institucija da hrvatski narod neće nijemo gledati na nepravde koje mu se nanose kao narodu i da se mora uvažiti njegova izborna volja”, naveli su organizatori prosvjeda iz Srednjobosanske županije. Prosvjed simbolično nazvan “Odzvonilo je - Dosta studentske šutnje”, u HN županiji će se održati 17. ožujka 2011. ispred Hrvatskoga doma “Herceg Stjepan Kosača” na Rondou.

Ukazivanje na probleme

“Okupljanje studenata je predviđeno u 9.45 sati u kampusu Sveučilišta gdje će biti podijeljeni transparenti i majice. Studenti će u povorci krenuti prema Rondou gdje će se u 10 sati pridružiti ostalim građanima”, naveli su organizatori prosvjeda. Prosvjed će simbolično završiti 5 do 12. Kako su istaknuli organizatori prosvjeda, povod je 162 dana sustavnog omalovažavanja jednog od triju konstitutivnih naroda u BiH te isto toliko dana ignoriranja temeljnih ljudskih prava. Na probleme s kojima se susreću Hrvati u BiH najprije se pokušalo ukazati peticijom “Stop majorizaciji nad Hrvatima u BiH” koju je u petnaest dana potpisalo više od 140 tisuća građana BiH. Peticija je poslana na adrese svih domaćih i međunarodnih institucija u BiH, među kojima i na adresu visokog predstavnika Valentina Inzka. Iako je organizacijski odbor očekivao da će ih Inzko pozvati na razgovor, do toga nije došlo.

Ključne riječi

Komentara 2

SR
sretni
10:16 16.03.2011.

Stop majorizaciji Hrvata u BiH: Studenti trebaju pitati svoje djedove i očeve zašto su dozvolili da ih opet prevare Hrvati iz Hrvatske. Bili su opsjednuti Hrvatskom do Drine. Oni koji su realno sagledavali stanje u Bosni, među kojima sam i ja bio, bili su ugroženi od svojih. Auto su mi zapalili, htjeli su i kuću, ali je bila blizu drugih, pa nisu. Nismo htjeli Kljujića, hoćemo Bobana. Zato naši ljudi ispaštaju i u Bosni i u Haagu. Da smo složni kao Srbi, imali bi svoj dio Bosne. Mi smo jedni drugima najveći neprijatelji.

BK
B Kosa
11:09 16.03.2011.

Vidi se srbi nedaju svoju republiku Bosnjaci nedaju nista u federaciji kada ce svugde nasi prestavnici biti preglasani mogu tako sjediti kod kuce neka oru jedno se pitam zasto se Hrvati sami nemogu nista dogovoriti covic hoce sve sam znaci Juresic nije Hrvat netreba mu nista za ovu sebicnost covica trebaju glasaci kazniti na sledecim izborima sta je sa presednistvom hoce li dalje nam drugi birati

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?