Mali nogomet

Ombudsmani u BiH odlučuju o utakmici MZ Izbično - MZ Crnač

Utakmica
18.07.2012.
u 11:25

Ekipa Izbična pobijedila na terenu Crnač rezultatom 5:2, za zelenim stolom slavio Crnač 3:0

Na Malonogometnom turniru mjesnih zajednica općine Široki Brijeg Izbično je svladalo Crnač s 5:2. Zatim je Natjecateljsko stručno povjerenstvo odlučilo kako je ekipa Izbična prekršila pravilnik o natjecanju, te je utakmicu registriralo rezultatom 3:0 za Crnač. Kako nam je rekao predsjednik Športskog saveza Širokog Brijega Predrag Naletilić, problem je u tome što je za ekipu Izbična nastupio Josip Perko, koji nema pravo nastupa za ovu mjesnu zajednicu. - Za određenu mjesnu zajednicu mogu nastupati igrači koji imaju mjesto prebivališta u toj mjesnoj zajednici ili koji po ocu imaju korijene iz te mjesne zajednice. U nekim slučajevima pravimo iznimke, pa smo tako jednom igraču Izbična omogućili da igra za tu ekipu jer je kršten u tome mjestu. Drugi igrač nije imao pravo nastupa, ali je i dalje bio dio tima.

Pravila su jasna i zato je utakmica registrirana 3:0 za Crnač - objasnio nam je Naletilić. S druge strane, u Izbičnu se nisu pomirili s ovom odlukom, pa su prigovor poslali na adresu ombudsmana za ljudska prava i Agenciji za ravnopravnost spolova u BiH. - Ne znamo zašto se priznaje u ovom pravilniku samo podrijetlo po ocu, a ne i po majci. Ovu odredbu smatramo sramotnom i tražimo od institucija da narede njezinu promjenu. Ako pravilo ostane na snazi, mi ćemo iduće godine bojkotirati Ligu mjesnih zajednica u Širokom Brijegu - rekao nam je predsjednik Mjesne zajednice Izbično Tiho Crnjac. Inače, u nastavku lige Izbično je u ponedjeljak večer doživjelo poraz od favoriziranog Knešpolja 4:2, dok je Trn slavio protiv Ciglana Gradac 3:1. Tim Uzarića je bio bolji od Privalja rezultatom 5:2. Inače, ovo natjecanje izaziva veliko zanimanje Širokog Brijega, a na utakmicama je i po nekoliko tisuća ljudi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije