MLADA STUDENTICA

Ona je pozvala Brazilce na prosvjed i izazvala lavinu

mayara vivian
Facebook
22.06.2013.
u 11:31

Mayara Vivian ne može vjerovati da su Brazilci u tako velikom broju izašli na ulice

Mlada Brazilka Mayara Vivian bila je jako zadovoljna kada je na prosvjed protiv poskupljenja autobusnih karti došlo nekoliko stotina ljudi, no nije mogla vjerovati kada su nedugo nakon toga uslijedili prosvjedi u kojima sudjeluju stotine tisuća nezadovoljnih Brazilaca.

- To je poput zauzimanja Bastille - rekla je 23-godišnja studentica geografije i konobarica Vivian za New York Times. Jedna od osnivačica pokreta za besplatne karte za javni prijevoz pokušava potaknuti Brazilce na prosvjed od 2005. godine, kada je imala samo 15 godina. Nije ni pomišljala da će toliko Brazilaca sada izaći na ulice.

- Ljudi su se napokon probudili - kaže Vivian, no dodaje da ne zna zašto se to dogodilo baš sada.

Naravno, poskupljenje autobusnih karata nije jedini razlog nezadovoljstva. Građani Brazila, u kojemu se iduće godine održava Svjetsko prvenstvo u nogometu,a 2016. i Olimpijske igre, prosvjeduju protiv gradnje skupih stadiona, korumpiranih političara, visokih poreza, loših škola...

- Ne ulažu u obrazovanje, ne ulažu u infrastrukturu i stalno šminkaju grad kako bi pokazali svijetu da možemo organizirati Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre. Radimo četiri mjeseca na godinu samo kako bismo platili poreze, a zauzvrat ne dobijemo ništa - kaže 26-godišnji Jairo Domingos iz Rija.

>> Brazil gori: Nećemo SP i OI, trebamo bolji život!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije