Čitluk

Općina i ove godine dodjeljuje priznanja najzaslužnijima

citluk
Mile Pavlović
08.03.2012.
u 11:51

Prijedlozi se mogu podnositi do 6. travnja, a priznanja će se uručiti na Dan općine 24. svibnja

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk, uz ostalo, imenovano je sedmeročlano Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja općine Čitluk, koja se tradicionalno dodjeljuju na Dan općine Čitluk. Budući da se Dan općine Čitluk obilježava 24. svibnja, Povjerenstvo je u utorak raspisalo javni natječaj u kojemu se pozivaju sve zainteresirane fizičke i pravne osobe, građani, gospodarska društva, općinska tijela i radna tijela općine Čitluk, vjerske zajednice te ovlaštena tijela udruga i ustanova s područja općine Čitluk, da podnesu prijedloge za dodjelu općinskih javnih priznanja.

Natječajem je precizirano kako se prijedlozi mogu podnositi za dodjelu četiri vrste općinskih priznanja: Počasni građanin općine Čitluk, Nagrada općine Čitluk za životno djelo, Godišnja nagrada općine Čitluk i Zahvalnica. Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja mogu se podnositi za istaknute pojedince i za pravne osobe, koje su zaslužne za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značaja za razvitak i ugled čitlučke općine. Predloženi pojedinci trebaju biti oni koji su svojim kontinuiranim radom iz pojedinih područja dali izniman doprinos u promicanju općine Čitluk, koji u svojoj radnoj i životnoj sredini uživaju ugled uzorna djelatnika i stručnjaka, čestita čovjeka i građanina, koji su svojim djelima i nastupima iskazali veliku humanost i rad za sveopće dobro ili su sudjelovali u spašavanju ljudskih života.

Predložene pravne osobe trebaju biti one koje su ostvarile iznimne poslovne i druge rezultate trajne vrijednosti u ukupnom gospodarskom i društvenom razvitku općine Čitluk, te dale doprinos promicanju njezina ugleda. Sukladno odredbama Odluke o javnim priznanjima općine Čitluk, prijedlozi moraju sadržavati podatke o podnositeljima prijedloga, o osobi za koju je podnesen prijedlog, te obrazloženje s dokumentacijom kojom se prijedlog potkrijepljuje. Prijedlozi se mogu podnositi zaključno do 6. travnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?