sporni radovi

Općina je izgubila 2 milijuna maraka zbog remonta turbina

Jozo Ivančević
13.06.2013.
u 10:01

Ivančević je u razgovoru za Večernji list istaknuo kako vjerojatno nitko neće odgovarati za ogromne štete koje trpi općina i EP HZ HB

Nakon prošlih lokalnih izbora u BiH, vlast u općini Prozor-Rama nije se mijenjala. O razvoju općine, projektima, ali i problemima za Večernji list govori načelnik Jozo Ivančević.

• Kako biste ocijenili trenutno stanje u općini?

Mislim da se stanje u općini popravlja, ali imamo dosta

neriješenih stvari, problema, opterećenja. Započeli smo dosta toga u prvom mandatu i ono što nismo završili tada, završit ćemo u drugom mandatu. Prije nekoliko dana smo potpisali ugovor s Europskom investicijskom bankom, koji je vrijedan oko 8 milijuna eura. Oko 8,5 milijuna maraka je kredit, a ostalo su grant sredstva, a dio novca daje općina.

• Za što je novac namijenjen?

Mi s tim novcem planiramo u cijelosti završiti kanalizacijski sustav u gradu, sustav pitke vode, sustav pročišćivaća, planira se remont crpne stanice u Krupiću, vodovod u cijelosti oko Ramskog jezera. Onda ulazimo u grad koji je ostao zapušten. Više smo ulagali u periferiju, a sada ćemo pozornost obratiti na sami grad Prozor. Planiramo od svog novca asfaltirati ulice, popraviti nogostupe, riješiti problem javne rasvjete.

• Prije razgovora posjetili smo Ramsko jezero. Voda se još uvijek prelijeva preko brane, kolike su štete?

To je tužno. Zadnje dvije godine su bile sušne, ali nažalost Elektroprivreda HZ HB nije završila posao remonta turbina. Prelijevi traju nekoliko mjeseci, gubimo veliki novac.

 

Ostatak intervjua pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?