RAZVOJ NEUMA

Općina ostvarila suficit od 1,5 mil. KM, čime će se financirati projekti

Neum
25.08.2013.
u 10:32

- Nema granice između Neuma i Dubrovnika, ne priznajemo nikakve granice - istaknuo je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić

Blagdan Gospe od Zdravlja, nebeske zaštitinice župe i grada Neuma, slavi se i kao Dan općine Neum. Stoga je i ove godine upriličen bogat program obilježavanja Dana općine Neum u kojem je niz kulturnih, vjerskih, zabavnih i sportskih događanja. Tako je u povodu Dana općine održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Neum kojoj su nazočili brojni gosti i uzvanici iz javnog, kulturnog i političkog života Hercegovine, ali i susjednog Dubrovnika, te ostalih gradova iz Republike Hrvatske s kojima Općina Neum ima odličnu suradnju. Goste je pozdravio i sjednicu otvorio predsjednik Općinskog vijeća Neum Mirko Pavlović, a onda je prigodno izvješće o učinjenom u proteklom razdoblju te planovima za budućnost iznio načelnik općine Neum dr. Živko Matuško. - Uputili smo bezbroj dopisa i apela za pomoć u pogledu rješavanja problema općine Neum koja je izuzetno lošom prometnicom povezana s unutrašnjosti BiH. To se nažalost najbolje vidi nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju kada su porasle gužve i zastoji su na granici, a što negativno utječe i na turizam u Neumu. Iza nas su brojni odrađeni projekti, a naravno da nećemo stati pa idemo u realizaciju svega što smo zacrtali na planu razvoja općinske infrastrukture i dodatnog povećanja i poboljšanja turističkih kapaciteta u našoj općini Neum - istaknuo je uz ostalo u svom govoru neumski načelnik te dodao kako je općina Neum na kraju ovog prvog polugodišta ostvarila suficit od 1,5 milijuna KM. Tim će se suficitom financirati svi važniji projekti i potrebe ustanova i onih o kojima skrbi Općina Neum. “Nema granice između Neuma i Dubrovnika, ne priznajemo nikakve granice, već samo prijateljstvo Neuma i Dubrovnika. Bez Neuma i njegovih ljudi ne bi ni bilo ovakvoga grada Dubrovnika koji je uvijek bio i bit će uz Neum i ovdašnje ljude. Mi smo jedno biće bez obzira na ovu granicu i sve ono što nam je donio 1. srpnja, a čime mi u Dubrovniku nismo nimalo zadovoljni - istaknuo je u svom pozdravnom govoru gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić. Na svečanoj sjednici OV Neum govorili su još i saborski zastupnik u RH Frane Matošić te dr. Mladen Bošković, dopredsjednik HDZ BiH i ministar zdravstva u Vladi HNŽ-a. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Neum nagrada za životno djelo i dugogodišnji kulturni i pastoralni rad te doprinos za osobiti razvitak i promidžbu općine Neum dodijeljena je doktoru znanosti don Ivici Puljiću, neumskom župniku. Priznanje i prigodne nagrade uručio mu je neumski načelnik dr. Živko Matuško. U glazbenom dijelu programa nastupili su članovi HKUD “Humski glas” Neum te neumski glazbenik Marin Previšić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?