Čitluk

Općina uzima zaduženje od 1,2 milijuna maraka

sastanak
Mile Pavlović
17.01.2012.
u 10:01

Na sjednici općinskog vijeća Čitluk donesena je odluka o prihvaćanju kredita Europske investicijske banke

Nakon što je na posljednjoj sjednici OV Čitluk donesena odluka o prihvaćanju kredita Europske investicijske banke za projekt vodoopskrbe i odvođenja otpadnih voda u Federaciji BiH u iznosu od 1,200.000 KM, kojima će se financirati projekt izgradnje tlačnog kolektora, crpne postaje i pročistača otpadnih voda za Međugorje i Bijakoviće, s tim u vezi ovih su dana u Čitluku nastavljene aktivnosti za osiguranje potrebnih sredstava za tu namjenu.

Radni sastanak

Tako je u uredu čitlučkog načelnika Ive Jerkića održan radni sastanak članova općinskog PIT tima (radne skupine za implementaciju projekta II. faze kanalizacijskog sustava općine Čitluk, odnosno podprojekta “Tlačni kanalizacijski cjevovod CP Međugorje – Uređaj za pročišćavanje“ kreditom Europske investicijske banke). Uz domaćine, tom sastanku nazočili su i Ivan Pandža, savjetnik ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH i Sanja Terzić, direktorica Jedinice za upravljanje projektima (PMU), zatim predstavnici Agencije vodnog područja sliva Jadranskog mora Mostar Goran Jelavić, i Mirko Šarac, koordinator izgradnje komponenti projekta koji se financiraju sredstvima IPA 2008., te Selma Ozkan i Cidgem Ayse, članovi tehničke pomoći iz konzalting tvrtke COWI . Domaćini su gostima predstavili sve dosadašnje aktivnosti vezane za izgradnju općinskog vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava kao i pripreme za projekt gradnje II. faze kanalizacijskog sustava općine Čitluk, koji se odnosi na Međugorje i Bijakoviće.

Predana skica

Načelnik Ivo Jerkić predstavnicima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva predao nacrt kanalizacijskog projekta. U radnom dijelu sastanka izvršene su manje dopune i korekcije prethodnog izvješća projekta, koji je temelj za odobravanje EIB-ovog kredita po već spomenutom projektu. Predstavnici EIB-a su istaknuli da je predstavljeno izvješće o projektu uglavnom prihvatljivo, ali su napomenuli kako se moraju učiniti još neke popravke. Zbog toga je realno očekivati da će, nakon tih korekcija i prihvaćanja završnog projekta, općina potpisati ugovor s Federalnim ministarstvom i EIB-om o kreditnom zaduženju 1,200.000 KM.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?