Ljubuški

Općina zbog duga digla kredit koji ne može uplatiti

ljubuski
VL FOTO
02.02.2012.
u 11:23

Općina je dobila iznos od 2,3 milijuna KM, a taj iznos mora vratiti da raskine ugovor

Ljubuška “golf-priča” je definitivno završena. Od nje neće biti ništa, bio je to samo pusti san. Kada se sve sagleda izgledala je kao iz bajke - u hercegovačkome kršu mondeno svjetsko sportsko i rekreativno borilište na koje će dolaziti imućni i poznati iz tzv. svjetskog jet seta.

Poslovni pothvat

Nakon što se tijekom dana osunčaju i okupaju na, još uvijek razmjerno očuvanom, čistom i iskonski bistrom hrvatskome Jadranu, skoknu popodne do Ljubuškog na opuštajuću partiju golfa. Na raspolaganju su im, prema nekim idejnim planovima, trebali biti prestižni hoteli i isto tako vrhunski golf tereni i različiti drugi sadržaji za odmor, opuštanje i rekreaciju, a govorilo se da će se uložiti nevjerojatnih 40 milijuna eura. Maštalo se i očekivalo da taj poslovni pothvat donese Ljubuškom, a i šire, nova radna mjesta i pristojne mjesečne zarade. No, ne može se reći da nije bilo osnova za takva maštanja i očekivanja, budući da su se vukli i konkretni potezi. U suglasnosti sa ZHŽ-om, općina Ljubuški je na temelju odluke Općinskoga vijeća, prije pet godina na području sela Zvirića dodijelila 1,500.000 četvornih metara tvrtki Nativa d.o.o. Ljubuški, koja je bila u većinskom vlasništvu austrijskog investicijskog fonda za izgradnju golf-terena. Za to je Nativa platila općini 2,312.000 KM po cijeni od 1,5 KM po m2. No, u ugovoru je stajalo da će kupac izgubiti pravo korištenja zemljišta i ugovor se raskinuti, ako u roku od jedne godine ne podnese zahtjev za odobrenje za građenje i ako za godinu dana od izdavanja tog odobrenja ne izvede veći dio radova na građevini.

Raskidanje ugovora

To se i dogodilo. Ništa nije napravljeno, osim što su bageri ubrzo nakon sklapanja ugovora ugrubo poravnali dio zemljišta. Općinsko čelništvo je bilo više nego korektno i uviđavno, strpljivo je čekalo, rok je debelo probijen i na koncu, bilo je prisiljeno raskinuti ugovor. Ali, nije bilo lako to napraviti.

Komentara 1

DA
dalilov4
15:02 02.02.2012.

Ma ljudi moji kakvo vraćanje para . To će načelnik podjeliti sa Tonćom i Davorom jer im para neće doteć za mega projekt \"uređenja\" parka. Neznam di to u svitu ima vraćanje para ako nisi ispunio obveze iz ugovora. Meni se čini da ovdje lopovi imaju posla.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?