Sljedeće godine

Opera o obraćenju u Međugorju

Međugorje
22.07.2012.
u 10:36

Maestro Maurizio Mune, koji se nedavno obratio, s talijanskim glazbenicima dočarao život Ivana Pavla II. u Majčinom selu

Pod ravnanjem maestra Maurizija Mune u petak navečer pred tri stotine ljubitelja glazbe u dvorani sv. Josipa u Majčinom selu u Bijakovićima, u župi Međugorje, talijanski orkestar i zbor ArtEnsemble iz Trevisa i Trenta izveo je Oratorij o životu Ivana Pavla II. Wojtyle. Osamdesetak umjetnika (solisti, zbor i orkestar) izveli su originalnu glazbu koju je napisao Lorenzo Signorini na tekst Paole Marchi i za to su nagrađeni velikim pljeskom nazočnih posjetitelja.

Ekskluzivno pravo

Inače, ovaj veliki glazbeni orkestar je osnovao maestro Maurizio Mune 2004. godine. Svojim izvedbama zadivili su talijansku publiku. Od pape Ivana Pavla II. dobio je ekskluzivno pravo za izvođenje djela “Oratorij Ivan Pavao II.” i da na taj način kroz glazbu dočara njegov život. Imao je čast dva puta nastupiti za Njegovu Svetost papu Ivana Pavla II., a 2007. god. nastupio je za Njegovu Svetost papu Benedikta XVI. Od 2009. godine maestro Mune jedini na svijetu izvodi crkvenu skladbu “Oratorio Ioannes Paulus Secundus”.

Od mons. Giulia Viviani, papinskog nadstojnika, po nalogu pape Benedikta XVI., 18. srpnja 2010. godine, dobio je srebrnu medalju, koju dobivaju samo istaknuti umjetnici. Poruka ovog djela o pokojnom Wojtyli je život i ljubav, a to ga je dovelo do Majčina sela kojeg također simboliziraju ove dvije riječi. A veliki Ivan Pavao II. je govorio: “Ne bojte se! Ljubav sve objašnjava i sve rješava! Divite se Ljubavi, bilo gdje da je ona…”. U izvedbi su sudjelovali i solisti: Luisa Giannini (sopran), Matteo Bragagnolo (tenor) Alberto Spatarotto (bariton) i Giuseppe Ruffato (narator). Iza realizacije svih, pa i ovog međugorskog projekta pomoglo mu je talijansko Glazbeno udruženje Alisei koje vodi Rosa Maria Massignani. Talijanske umjetnike najprije je pozdravio i zahvalio na gostovanju ravnatelj Majčina sela fra Svetozar Kraljević, a u ime međugorskog župnog ureda fra Marinko Šakota. Medijski pokrovitelji ovoga glazbenog spektakla u Međugorju bili su: Večernji list i Radio postaja Mir Međugorje.

Obratio se u Međugorju

Maestro Maurizio Mune međugorski je obraćenik . Naime, u veljači ove godine bio je prvi put u Međugorju. S njim je bio sin Francesco. Tada se prvi put u životu ispovjedio, i to je bio početak njegova obraćenja. Plod toga koji se dogodio u njegovu srcu su riječi njegova sina: “Postao si bolji tata”. I on smatra kako je Međugorje iz temelja promijenilo njegov život. Krajem lipnja u Međugorju je dogovorio sve oko gostovanja njegova orkestra. I u petak navečer je treći put, ali ovoga puta sa svojim orkestrom posjetio Međugorje. I sada se uz to što je glazbenik postao međugorski stalni hodočasnik. Žena mu je umrla od neizlječiva tumora još 2008. godine i zbog toga je snažno stao uz svog jedinog sina Francesca koji je i ovoga puta bio s njim u pohodu svetištu Kraljice mira. Za naš list maestro Mune dao je poseban autogram. Kako ekskluzivno doznajemo, sljedeće godine dogovorio je u Međugorju svjetsku premijeru opere koju je on napisao o njegovu obraćenju i Gospi u Međugorju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?