U PRITVORU

Optuženi boss sarajevske mafije zatražio državljanstvo R. Srbije

turković
VL FOTO
21.06.2011.
u 09:56

-Turkoviću treba produljiti pritvor jer je predao zahtjev za dobivanje državljanstva Srbije - kaže tužiteljica

Tužiteljstvo BiH zatražilo je od Suda BiH da do kraja sudskog postupka produlji pritvor Zijadu Turkoviću (45) i još osmorici pripadnika zločinačke skupine optužene za pet ubojstava, tri pokušaja likvidacije i više teških kaznenih djela - Saši Stjepanoviću (35), Željku Đuriću (32), Milenku Lakiću (34), Seadu Dumanjiću (33), Hajrudinu Memoviću (35), Fadilu Aljoviću (32), Danijelu Planinčiću (27) i Dragiši Rajaku (32). Ostali optuženi - Nijaz Zuban, Mirza Drinić, Muamer Zahitović, Ermin Delić i Hilmija Mašović branit će se sa slobode.

- Ovo je prvo javno ročište i mislim da javnost treba biti upoznata što je zapravo bila i predstavljala ova zločinačka organizacija. Za istrage je saslušan velik broj svjedoka, a i tada je nekim od njih prijećeno. Samo ću vas podsjetiti da je riječ o dobro organiziranoj skupini koja se tereti za najteža kaznena djela. Pored toga, Turkoviću treba produljiti pritvor i zbog činjenice da je nedavno predao zahtjev za dobivanje državljanstva Republike Srbije - obrazlagala je jučer tužiteljica Dijana Kajmaković. S druge strane, branitelji optuženih zatražili su od sutkinje Tatjana Kosović da se svi optuženi puste na slobodu i da im umjesto pritvora izreknu mjere zabrane putovanja, napuštanja mjesta boravišta, kao i obvezno javljanje u policiji. Turkovićev branitelj, odvjetnik Rusmir Karkin, takav prijedlog obrazložio je i činjenicom da mu tužiteljstvo, uz optužnicu, nije dostavilo ni jedan dokaz protiv njegovog klijenta.

- Predlog za produljenje pritvora je paušalan! Ovo suđenje je mom klijentu “ili dža ili bu” i u njegovu je interesu da se to što prije završi - rekao je Rusmir Karkin. Sudnicu je osiguravao veliki broj maskiranih sudbenih policajaca s dugim cijevima, a ročište je pratila i Turkovićeva supruga Šejla, koja je nedavno optužena zbog ugrožavanja sigurnosti jer je prijetila smrću odvjetniku Izetu Baždareviću i njegovoj obitelji.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ivek
ivek
19:40 22.06.2011.

triba mu dati i hr domovnicu

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?