Hilo, Havaji, SAD

Orlandu pobjeda, Huntu naslov

Orlando Duque
Marko Lukunić
13.09.2010.
u 14:41

Orlando Duque na Havajima je dobio rođendanski dar u obliku prve ovosezonske pobjede, no naslov prvaka ponio je nezaustavljivi Gary Hunt.

Huntu je samo jedan bod bio dovoljan za osvajanje naslova. Šanse da ga ne osvoji bile su nevjerojatno male, no dovoljne da potaknu Orlanda Duqea da na Havajima pokaže najbolje što umije i ostvari svoju prvu ovosezonsku pobjedu, najljepši dar za 36. rođendan koji je proslavio u subotu.

Hunt je u prvoj seriji skakao loše i završio na osmom mjestu, no savršeni skok u drugoj seriji katapultirao ga je na prvo mjesto. Činilo se da će s lakoćom još jednom stati na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. No izgubljeni su ga bodovi iz prve serije ipak koštali pobjede, jer Hunt je na kraju imao gotovo 10 bodova prednosti.

Artem Silčenko nakon katastrofalnog nastupa u Švicarskoj vratio se u velikom stilu. Nakon lošega skoka u prvoj seriji, koju je završio na posljednjem mjestu, 26-godišnji je Rus atraktivnim i besprijekorno izvedenim drugim i trećim skokom publiku ostavio bez daha. Trećim mjestom na Havajima Silčenko je osigurao treće mjesto i u ukupnom poretku.

Četvrti je na Havajima bio Eber Pava, peti Kent de Mond, a šesti MIchal Navratil.

U ukupnome poretku nakon Hunta, Duquea i Silčenka slijede Kent de Mond, Hassan Mouti i Steve Black. Ova su šestorica natjecatelja automatski osigurala nastup u Svjetskoj seriji Red Bull Cliff Diving sljedeće sezone. Ostali će se natjecatelji za nastup morati izboriti u predkvalifikacijskoj seriji.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?