POMLAĐIVANJE

Oružane snage BiH od 1. siječnja će primiti 300 novih vojnika

ročnici (1)
Duško Mirković/Pixsell
29.12.2010.
u 12:57

Prekid vojne službe zbog isteka ugovora dosad je imao 1.801 vojnik

 Ministar obrane BiH Selmo Cikotić ocijenio je danas da je za Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH ova godina bila uspješna te da je jedan od najznačajnijih rezultata pomak ostvaren prema članstvu u NATO-u.

-Napravili smo značajan napredak prema punopravnom članstvu u NATO-u, ne samo zbog toga što smo primljeni u Akcioni plan za članstvo (MAP) nego što smo ispunili sve obveze koje je od nas NATO očekivao, rekao je ministar Cikotić na pres-konferenciji u Sarajevu na kojoj je sumirao rezultate rada MO i OSBiH.

Cikotić je kazao da su obrambene strukture u BiH nastavile kontinuitet napretka i na unutrašnjem i međunarodnom planu u ispunjavanju mnogih zadataka.

Također, nastavljeno je jačanje organizacije, profesionalizma i sposobnosti MO i OSBiH da odgovore svojoj misiji, a unaprijeđen je i sistem obuke.

Cikotić smatra da su MO i OSBiH tijekom ove godine pokazali da su u potpunosti sastavni dio društva i državnih struktura na čitavom području BiH, te su osim obrambenih imali i značajne civilne funkcije u pomoći lokalnim zajednicama.

Kao jedan od prioriteta u idućoj godini, Cikotić navodi završetak rada na pitanju pokretne vojne imovine, a očekuje i da će biti riješeno pitanje nepokretne vojne imovine.

-Nadam se da će biti riješeno ovo pitanje na način koji će zadovoljiti pretpostavke da BiH tijekom iduće godine počne u potpunosti 'konzumirati'  MAP, potcrtao je  ministar Cikotić.

Iduće godine bit će nastavljena i tranzicija odoblja i podmlađivanje profesionalnog vojnog sastava.

Prekid vojne službe zbog isteka ugovora dosad je imao 1.801 vojnik, a u vojnu službu je primljeno 889 mladih vojnika. Od 1. siječnja naredne godine bit će primljeno još 300 novih vojnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?