Tjelesni čuvar:

'Osamu bin Ladena nisu ubili, nego se raznio eksplozivom'

Osama bin Laden
BigPictures/PIXSELL
29.05.2013.
u 07:49

Nabeel Naeem Abdul Fattah je rekao da je šef Al Qaide aktivirao eksploziv koji mu je bio omotan oko pojasa kada su specijalci ušli u njegovo skrovište, ubili dvojicu čuvara te ga ranili u bedro.

Bivši tjelesni čuvar bivšeg prvog čovjeka Al Qaide tvrdi da Osamu bin Ladena nisu ubili američki vojnici iz specijalne postrojbe "Tuljani", nego se sam raznesao sa eksplozivom, piše Daily Mail.

Nabeel Naeem Abdul Fattah je rekao da je šef Al Qaide aktivirao eksploziv koji mu je bio omotan oko pojasa kada su specijalci ušli u njegovo skrovište, ubili dvojicu čuvara te ga ranili u bedro. Fattah je u intervju rekao da nije bio prisutan kada su Amerikanci upali u skrovište Bin Ladena, ali mu je jedan od rođaka bivšeg rođaka Al Qaide ispričao što se dogodilo.

Nije se želio predati Amerikancima

Abdul Fattah ne vjeruje u priču da je Bin Ladenovo tijelo bačeno u more nakon smrti te optužuje američkog predsjednika Baracka Obamu za laganje. - Bin Ladenovo tijelo je bilo razneseno u male dijelove, kao kod bombaškim samoubilačkih napada, kako se ne bi ostavili tragovi po kojima bi ga američkja vojska mogla identificirati - kazao je Fattah. Tvrdi da se Bin Laden raznio kako bi izbjegao uhićenje i tajne "odnio u grob". Dodao je i da je bivši vođa Al Qaide posljednjih 10 godina na sebi nosio "samoubilački pojas", jer je bio odlučan da se ne preda Amerikancima.

Osama bin Laden je ubijen 2. svibnja 2011. godine u pakistanskom gradu Abbottabadu.

>>Evo kako dvije godine poslije živi grad u kojem je ubijen Bin Laden

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije