Himna BiH

Osnivanje komisije za izbor teksta himne

Himna
28.06.2012.
u 16:20

Prethodne komisija je na natječaj zaprimila 336 tekstova

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH početkom srpnja bi trebalo razmatrati inicijativu za osnivanje nove komisije za izbor teksta himne, koju je pokrenula zastupnica SDP-a Nermina Ćemalović. Ona je od parlamenta zatražila da donese odluku kojom će zadužiti Vijeće ministara BiH da putem nadležnog ministarstva osnuje komisiju za izbor teksta himne BiH.

Slavko Jovičić (SNSD)  je kazao da je inicijativa unaprijed osuđena na propast, jer prijedlog Nermine Ćemalović neće biti prihvaćen, a zastupnici iz Republike Srpske nikada više neće podržati osnivanje komisije za izbor teksta himne „Biti ću potpuno otvoren. Nikada nitko neće moći da napiše tekst koji će odgovarati svima, a da istovemeno u njemu budu Sejdić i Finci. Od toga nema ništa“, istakao je Jovičić.

On je bio član prethodne komisije kada je na natječaj pristiglo 336 tekstova, za koje rekao da je više od 90 posto njih bilo neupotrebljivo.

 

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krtica
21:20 28.06.2012.

Zasto ne objavite tih 10% tekstova koji bi odgovarali za himnu te mini-yuge? Da i javnost nesto novo dozna!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?