VESO VEGAR:

Ostvareni kontakti u vezi sa inicijativom o izmjeni Ustava FBiH

sestorka
VL FOTO
03.10.2012.
u 10:17

Iz HDZ 1990 tvrde kako se vode razgovori o rekonstrukciji Federafcije, ostale stranke kažu kako nisu službeno informirane o ovome

Predstavnici HDZ-a 1990 već duže su u brojnim kontaktima sa istaknutim predstavnicima međunarodne zajednice, prije svega sa diplomatima iz SAD, u vezi sa inicijativom o izmjeni komplicirane strukture Federacije BiH, potvrdio je Srni glasnogovornik HDZ-a 1990 Veso Vegar. \"Već duže smo u kontaktima i iznosili smo svoje ideje u vezi sa rekonstrukcijom FBiH. Ideje o tome kako mislimo rekonstruirati FBiH postoje i one su jasne, ali sam koncept nije definisan do kraja\", naveo je Vegar. 
On je rekao da je iznenađen informacijom da predstavnici SDA, SDP-a BiH i SNSD-a nisu službeno upoznati o postojanju inicijative o rekonstrukciji FBiH. 
\"To je novost za mene, jer svi imaju iste ili slične informacije u vezi sa tim pitanjem\", dodao je Vegar. 

Izaslanik srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH Slaviša Mihajlović rekao je Srni da SNSD još nije službeno obaviješten o postojanju inicijative koju predvodi SAD o ustavnoj rekonstrukciji FBiH.

\"Još nemamo informaciju o ovoj inicijativi, ali ni o stavovima ostalih stranaka o promjeni ustavnog uređenja u FBiH i redefiniranju Washingtonskog sporazuma. U svakom slučaju, stav SNSD-a je da, ako bude takvih pregovora i ustavnih promjena u FBiH, moraju biti zaštićena sva tri konstitutivna naroda\", rekao je Mihajlović. 
Glavni tajnik SDA Amir Zukić rekao je Srni da još nitko nije službeno pokrenuo inicijativu o preuređenju FBiH, te da su za ovu stranku to i dalje kuloarske priče. 
On je, međutim, napomenuo da je evidentno da unutar BiH treba izvršti određene reforme da bi se uspostavila učinkovitija i jeftinija administracija, te da ova stranka predano radi na tom cilju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?