na 12 godina zatvora

Osuđena 25 godina nakon otmice djevojke koju je odgojila

sud, sudnica
Davor Puklavec/Pixsell
02.08.2012.
u 14:38

Danas 25-godišnja Carlina oteta je iz bolnice u Harlemu, a prošle je godine doznala istinu o ženi koju je cijeli život smatrala majkom. Roditelje je pronašla i upoznala prošle godine.

Pedesetogodišnjoj Anne Pettway početkom tjedna dosuđena je zatvorska kazna od 12 godina jer je 1987. godine u New Yorku otela tada 19 dana staru djevojčicu koju je odgojila kao vlastitu kćer. Reuters piše da izricanju kazne u emocijama nabijenoj sudnici nije nazočila oteta Carlina White te da se Pettway nakon izricanja kazne plačljivim glasom obratila njenim roditeljima i tražila oprost.

Danas 25-godišnja Carlina oteta je iz bolnice u Harlemu, a prošle je godine doznala istinu o ženi koju je cijeli život smatrala majkom. Ona ju je prerušena u medicinsku sestru otuđila pravim roditeljima i odvela u 45 kilometara udaljen Connecticut. Carlina je odrasla pod imenom Nejdra Nance, a da joj Anne nije biološka majka posumnjala je u 16. godini jer nije imala potvrdu o rođenju ni broj socijalnog osiguranja. Djevojka se tada obratila Nacionalnom centru za nestalu djecu koji  joj je 2011. godine pomogao pronaći biološke roditelje.

Tada se Pettway odlučila predati policiji.

Dok se Carlina nije mogla suočiti s otmičarkom, njeni roditelji smogli su snage doći u sudnicu i obratiti se ženi koja im je počinila veliku nepravdu i nanijela nezamislivu bol.

– Jako ste nas povrijedili – kazao je otac otete djevojčice Carl Tyson, a majka je izjavila da im životi nikada neće biti isti.

Sudac je pri izricanju kazne uzeo u obzir činjenice da je Anne imala nesretno djetinjstvo, često bolovala od depresije te da nije mogla imati vlastiti djecu.

>>Na parkiralištu u SAD-u ubili majku i oteli tri dana staru bebu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?