ratni zločin

Osumnjičen za ubojstva 4 ljudi u H. Kostajnici uhićen u Srbiji

'za crnu....17. 02. 2004.  lisice ilustracija za oslobadjanje od lisica i pokusaj samoubojstva vjesanjem  lisice uhicenje snimio: zeljko hladika'
Željko Hladika/Pixsell
15.05.2013.
u 16:22

Maljković (55) je bio jedan od vojnika koji su 08. rujna 1991. godine opkolili kući obitelji Biščan, na ulazu u H. Kostajnicu iz smjera Panjana. Počeli su pucati na kuću iz protuavionskog topa, i pri tome u njoj ubili Gojka Badrića

Srbijanska policija je uhitila u Smederevu Nikolu Maljkovića, kojega se sumnjiči da je jedan od počinitelja ratnog zločina u Hrvatskoj Kostajnici. 

Maljković (55) je bio jedan od vojnika koji su 08. rujna 1991. godine opkolili kući obitelji Biščan, na ulazu u H. Kostajnicu iz smjera Panjana. Počeli su pucati na kuću iz protuavionskog topa, i pri tome u njoj ubili Gojka Badrića, susjeda srpske nacionalnosti koji se tada nalazio u posjeti obitelji Biščan. Nakon toga su iz kuće izišli i predali se vojnicima supružnici Mladen i Anđelka Biščan, njihov maloljetni sin Danijel i Anđelkina majka Jagoda Brkljačić. Vojnici su smaknuli, pred očima Danijela, njegovu majku i oca te baku, a njega samog maltretirali i nakon nekog vremena predali jednoj hrvatskoj obitelji u selu Velešnja. 

Danijel Biščan je tek 1994. godine, preko UNPROFOR-a, stigao na slobodni teritorij Hrvatske. Županijsko odvjetništvo u Sisku za ovaj ratni zločin tereti četvoricu pripadnika srpske paravojske, uključujući i Nikolu Maljkovića. Mladen Biščan bio je pričuvni hrvatski policajac, a na dan masakra došao je na kratki odmor u obiteljsku kuću. 

>>'Zakon nije prekršen iako je žrtva silovanja morala pred optužene'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije