KRAJ POTRAGE

Otmicu zbog kamenoloma planirali više od pola godine

uvidjaj
Dean Moconja
12.10.2010.
u 07:51

Bivši ministar znao za plan otmičara i pripremao potrebnu dokumentaciju o prijenosa vlasništva na koridoru Vc

Banjolučanin Ranko Ševa posljednji je uhićeni član bande koja je otela i teško pretukla biznismena Stanislava Koljančića (45), a od njega je oduzet sivi automobil alfa romeo u kome je Koljančić bio zarobljen. Osumnjičena šestorka je više od pola godine planirala otmicu, a policija je za svega 24 sata uspjela otkriti sve članove ove bande koju je predvodio Boriša Delavić iz Novog Sada, inače Koljančićev dojučerašnji poslovni partner, koji se naposljetku taksijem dovezao i sam predao u CJS Istočno Sarajevo.

U federalnom dijelu toga grada zatečen je traženi Žarko Milanović. Inače, prvo je, pregledavajući popis mobilnih poziva, ulovljen Dalibor Džombić, koji je Koljančića navukao u klopku, a potom i jedan od četvorice otmičara Izet Šahinović iz Bihaća, nekadašnji zapovjednik specijalaca MUP-a Unsko-sanske županije. Najintrigantije je svakako uhićenje bivšeg ministra pravosuđa RS-a Sauda Filipovića, trenutačnog prijedorskog notara. Upravo je njegova uloga bila ključna, jer je ovjerio sporni kupoprodajni ugovor koji je pretučeni Koljančić bio primoran potpisati, i to vezan iz prtljažnika, a kojim je njegovo vlasništvo nad unosnim kamenolomom na koridoru Vc prebačeno na Delevića.

S druge strane, Filipovićev odvjetnik Nenad Balaban tvrdi da je njegov branjenik bio primoran načiniti sporne ugovore jer su mu prijetili obitelji. No, istražitelji navode da je Filipović više od šest mjeseci znao za plan otmičara i za to vrijeme je pripremao potrebnu dokumentaciju kako bi Koljančićeva imovina s par potpisa prešla u vlasništvo Delevića. Filipović se i ranije nalazio u pritvoru. Po isteku ministarskog mandata on je uhićivan zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja počinio nezakonito posredovanje, ali je 2006. oslobođen optužbi.

Otmičari, kao i njihova žrtva, bave se privatnim poslovima koji su navodno ponekad bili i izvan zakona. Naime, Delević se bavio švercom cigareta i pranjem novca preko fiktivnih tvrtki. Džombić je ranije imao kafić i glazbeni studio, a na posljednjim izborima našao se na popisu koalicije Naša stranka - Nova socijalistička partija Zdravko Krsmanović, i to kao kandidat za Narodnu skupštinu RS.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije