LOPOVSKI PEH

Otuđeni zlatarov nakit prodavala njegovu bratu u Grudama

lopovi
VL FOTO
21.06.2011.
u 09:53

Amela Novalić-Dedić i drugi put uhićena u svega dva dana pa opet puštena na slobodu

Konjička frizerka Amela Novalić-Dedić (25), nastanjena u posuškom mjestu Osoje, baš nema sreće sa svojim novim ‘zanatom’. U svega dva dana uhićivana je zbog dvije odvojene krađe počinjene u Posušju i Mostaru. U prvom slučaju je otuđila novčanik i mobitel iz trgovine Elipsa, a uhvaćena je po opisu radnice koja ju ranije nikada nije vidjela. Nije znala da je to njena nova sugrađanka koja živi s ranije zbog narkotika uhićivanim Posušakom zvanim Pače. Kako je kasnije priznala, neopaženo je otuđila lisnicu s novcem, koji je potrošila, dok je mobitel prodala jednoj djevojci u Mostaru. On je ubrzo pronađen, kao i dokumenti koje je odbacila.

Stari trik

I samo što su je posuški inspektori pustili, Konjičanka se uputila u Mostar, gdje je ‘pred očima’ zlatara Kolje ukrala prsten vrijedan 263 marke.

- Dok sam joj pokazivao nakit, ona je probala prsten od bijelog zlata, da bi u kutiju vješto vratila svoju bižuteriju koja je imala na prstu. Profesionalno se poslužila tim starim lopovskim trikom. Ne sluteći ništa, vidio sam da su prstenja na broju pa sam zatvorio kutiju. Tek nakon drugog otvaranja, sat i pol kasnije, uvidio sam prijevaru. Pregledao sam videonadzor i vidio mladu gospođu kako ukradeni prsten stavlja u svoju torbu na pultu.

Imala peh

No, igrom slučaja je imala peh. Sutradan se pojavila pred mojim bratom u zlatarskoj radnji Filigram u Grudama, kojem sam već bio ispričao što se dogodilo. Njemu je rekla da je to prsten njezina supruga kojega se hoće riješiti. Tražila je otkupninu ili zamjenu, a brat joj je prvo uzeo podatke iz osobne iskaznice i rekao joj da laže. Ona ga je uvjeravala u suprotno, ali ju je zadržao do dolaska policije - kaže oštećeni zlatar Kolja, koji je policijskom dokaznom spisu priložio i videozapis. Međutim, ni to nije bilo dovoljno jer je ubrzo ponovno puštena da se brani sa slobode. Iako i konjička policija o njoj ima kaznenu evidenciju, Amela Novalić-Dedić još nije provela ni sata u pritvoru.

Ključne riječi

Komentara 4

VR
vrisak
07:34 22.06.2011.

Kada policajcu spretno oduzme pistolj i stavi ispod junackoga srca mozda ce nesto i napraviti...

MO
mozel
19:16 21.06.2011.

Nemoze biti postenije neka zena trguje krade od jednoga brata pa prodaje drugome a policija sve izvidi i pusti na slobodu da se brani od napasnika sa slobode.

Avatar Panter2007
Panter2007
10:58 22.06.2011.

J.... ove bosanske Sumare njima treba oko izvadit dabih nest primjetili,dase desava

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije