Međunarodni sajam

Otvoren sajam \'\'Dani trešnje\'\'

Dani trešnje
24.05.2012.
u 13:59

Na sajmu ove godine sudjeluje 218 izlagača iz BiH i regije što je pokazatelj važnosti ove manifestacije

Deseti po redu Međunarodni sajam gospodarstva, poljoprivrede, prehrane i turizma \"Dani trešnje\" danas je otvoren u poslovnoj zoni Gajevi kod Mostara. Milarem Gluhović, predsjednik Turističke udruge Sjever, koje je organizator ove trodnevne manifestacije, izrazio je zadovoljstvo sajamskim jubilejem, kazavši kako je ovaj sajam postao prepoznatljiv kako u BiH, tako i široj regiji.

\"Na sajmu sudjeluje 218 izlagača iz BiH i regije i to je pokazatelj važnosti ove manifestacije\", kazao je Gluhović, dodavši kako je želja njegova udruženja da daju gospodarski poticaj ovom kraju. Između ostalog, napomenuo je kako je ovaj sajam dao veliki doprinost u razvoju uzgoja trešnje na području Mostara, tako da se s prijašnjih par tisuća sadnica taj broj popeo na više od 150 000. Donko Jović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegovačko-neretvanske županije, izrazio je zadovoljstvo što je njegovo ministarstvo generalni pokrovitelj \"Dana trešnje\", kazavši kako je sajam prerastao u ozbiljnu manifestaciju, koja nije samo promovirala kulturu trešnje, već i druge kulture u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

\"Nadam se da će ovaj sajam imati još veći značaj\", kazao je županijski ministar. Inače, specifičnost ovogodišnjeg sajma je podsajamska manifestacija \"Gastro proizvod Hercegovine\" na kojoj će izlagati 20-tak renomiranih restorana, motela, hotela i udruga koje se bave proizvodnjom hrane i gotovih jela s područja Hercegovine. Sponzor sajma je regionalna agencija za razvoj REDAH, koja će u sklopu sajma organizirati seminar o razvoju regije kroz poticaje u poljoprivredi, turizmu, ruralnom razvoju, kao i razvoju pčelarstva. Partner ovogodišnjeg sajma je Udruga poljoprivrednika Federacije BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?